Assen revancheert zich in NOSBO beker

Verslag: Sjoerd

In de eerste ronde van de NOSBO-beker stonden de finalisten van vorig jaar wederom tegenover elkaar. In de puur Drentse finale van vorig seizoen was Het Kasteel uit Coevorden duidelijk te sterk was voor de Assenaren. De hoofdstedelingen hadden dit jaar kans op revanche, maar makkelijk kon het niet worden. Assen was vantevoren gewaarschuwd, omdat Het Kasteel onlangs in de eerste ronde van de KNSB-beker het sterke Veenendaal verassend had uitgeschakeld.

Het dreigde een lange avond te worden. Op alle borden waren de stellingen redelijk in evenwicht, waarbij beslissingen alle kanten op konden vallen.

Elmar Hommes mocht voor Assen het eerste punt noteren. Elmar wist een licht voordeel keurig uit te buiten. René den Dekker won vervolgens een kwaliteit. Zijn tegenstander had echter een pionnen meerderheid op de damevleugel. Deze pionnen kwamen dreigend naar voren, waarbij een loper-offer niet geschuwd werd. Een volle toren tegen de dame-vleugel pionnen bleek echter teveel, waarna het 2-0 werd. Kort daarop kwam Pieter Tromp remise overeen in een eververende partij. Heel lang stond zijn zwarte koning op b8 te kijken tegen witte een pion op b7. Pieter had wel aanvalskansen, maar moest voortdurend allert zijn op zijn eigen verdediging. Maarten Dijkstra had de hele avond een licht voordeel. In het laatste speeluur kwam de partij versneld tot een einde toen zijn tegenstander een knol in de aanbieding deed. Hierdoor werd de einduitslag 3,5 – 0,5 voor Assen. In de kwartfinale mogen we het opnemen tegen Oostermoer uit Zuidlaren.

  Assen                 1882 - Het Kasteel         1773 3,5 - 0,5
1. P. Tromp             1872 - M.A. Vinke          1911 0,5 - 0,5
2. E. Hommes            1870 - S.G. Broertjes      1813 1   - 0
3. R. den Dekker        1876 - G. ter Wal          1708 1   - 0
4. M. Dijkstra          1912 - F. Halfwerk         1660 1   - 0

Kwartfinale

1. do 10 jan HSP                - Unitas        -
2. di 08 jan Veendam            - Haren         -
3. ma 07 jan Roden              - Van der Linde -
4. do 10 jan Oostermoer         - Assen         -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.