Bekerteam klopt Hoogeveen

      Geen reacties op Bekerteam klopt Hoogeveen

Dinsdag 6 januari 2009 werd in de tweede ronde van de NOSBO-beker gespeeld tegen Hoogeveen. Na de nipte zege tegen ESG 2 mochten we dit keer niet opnieuw strijden tegen het spook, dat onderschatting heet. Omdat Hoogeveen op papier veel sterker is dan ESG 2 waren we gemotiveerd om deze maal niet aan te sturen op beslissingsvluggertjes. De strijd eindigde in een iets geflatteerde overwinning van 3,5 – 0,5. Per partij volgt hieronder een korte impressie.

  1. Pieter Tromp – Bert Janmaat
    Pieter kwam lekker uit de opening. Hij had niets te vrezen, omdat zijn tegenstander nauwelijks kon ontwikkelen. Omdat na het middenspel zijn tegenstander druk wilde uitoefenen op de d-lijn en zijn verdediging in de steek liet kon Pieter uiteindelijk het punt eenvoudig binnenhalen.
  2. Jurjen Rooze – Elmar Hommes
    Elmar had te maken met een passief spelende opponent, die hem enigszins in slaap suste. Na een venijnige combinatie koos Elmar voor een afwikkeling, waarbij hij een kwaliteit en twee pionnen achterkwam. Er restte daarbij compensatie in de vorm van uiterst actieve stukken versus een passieve opstelling aan de overzijde van het bord. Dit was reden voor zijn tegenstander om diep in de denktank te duiken. Na een verkeerde voortzetting kon Elmar terugcombineren, waarna een eindspel ontstond dat door tijdsgebrek in remise eindigde.
  3. Maarten Dijkstra – Marc Snuverink
    Maarten had een eenvoudige avond. Incourant en slordig spel van zijn tegenstander leidde tot een vlotte overwinning. Maarten liet zich niet van de wijs brengen en schoof zijn tegenstander solide van het bord.
  4. Marten Berghuis – René den Dekker
    René speelde zijn favoriete Draak, waarbij hij te maken kreeg met een korte rochade aan de witte zijde. Een witte aanval zorgde vervolgens voor diverse dreigingen. Toen wit plotseling iets te gretig werd en de dame een vergiftigde pion tot zich nam werd deze ingesloten, waarna de stukken de doos in konden.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

   Hoogeveen     1834 - Assen        1901 ½  - 3½  
1. A. Janmaat    1884 - P. Tromp     1918 0  - 1
2. J. Rooze      1869 - E. Hommes    1941 ½  - ½
3. M. Snuverink  1809 - M. Dijkstra  1877 0  - 1
4. M. Berghuis   1776 - R.den Dekker 1867 0  - 1

De partijen zijn hieronder bijgevoegd.

Sjoerd Homminga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.