Assen 2 heeft weinig moeite met Roden 2

Assen 2 mocht, na de verrassende bekeroverwinning op Roden 1, opnieuw afreizen naar Nieuw-Roden, om ditmaal de strijd aan te gaan met het tweede team van de Schaakclub Roden. Met beide teams op 3 matchpunten een belangrijke wedstrijd voor beiden! Hier komen de verslagen per bord:

 1. Martin van Velzen – Jan van Spijker
  Ik had deze avond een makkie en was als eerste klaar. Na 11 zetten stond ik al een pion voor, en op de 23e zet gaf mijn tegenstander op, op het moment dat hij drie pionnen achter ging komen zonder enige compensatie.
 2. Bernard Bos – Jan Posthoorn
  Jan kreeg met zwart makkelijk gelijk spel, en toen hij een stuk aangeboden kreeg sloeg hij keihard toe. Toen wit ook nog verzuimde een kwaliteit terug te slaan was het snel afgelopen.
 3. Sybrand Houtsma – Theo Wolthekker
  Sybrand won na zo’n 20 zetten met een mooi trucje een pion en bouwde dat rustig uit naar drie boertjes voorsprong. Toen hij ook nog de dames mocht ruilen streek zijn tegenstander ook maar de vlag.
 4. Willem Jongsma – Cor van der Werff
  Cor was de eerste die in problemen kwam: een aanval op d6 die zijn tegenstander een kwaliteit opleverde. Die won Cor later weer met een klein trucje terug, en daarmee was zijn geluk nog niet op: zijn tegenstander liet een op het oog gratis loper staan. Uiteindelijk ontstond een eindspel paard-loper, waarin geen van beiden vorderingen kon maken, remise dus.
 5. Gerard Voorintholt – Menno Keizer
  Gerard kwam wat later dan Cor in de problemen, maar hier viel er niets recht te breien, helaas: een stuk achter was wel teveel van het goede.
 6. Majid Hashemy – Maarten Hoolsema
  De teamleider dacht een mooie aanval te hebben op de h-lijn, maar kwam door het centrum ineens in grote problemen. Dat veranderde gelukkig allemaal toen de witspeler ineens een cruciale diagonaal naar zijn koning opende, waarna de partij nog ongeveer vier zetten duurde.
 7. Ben van Os – Ale Bakker
  Het siert Ben dat hij in ongeveer al zijn partijen een snood plan weet te bedenken, alleen is het jammer dat die plannen in de meeste gevallen niet kloppen. Ditmaal kon hij niet doordrukken tegen de lang gerokeerde zwarte koning, waarna zijn eigen voorraad stukken hardhandig werd gedecimeerd.
 8. Arend van der Burgh – Maarten Bosma
  Onze vaste invaller (althans, hij mag nog maar één keer) stond een gezonde pion voor, maar raakte die door een vervelend trucje weer kwijt. Geen nood: het overgebleven eindspel van torens en ongelijke lopers stond ook prima. De actievere toren bracht uiteindelijk de beslissing.

Een mooie uitslag, 5,5 – 2,5 gewonnen. Vanaf nu kunnen we echt omhoog gaan kijken, lijkt me.

  Roden 2       1571 - Assen 2      1723 2½ - 5½
1. Jan van Spijker   1559 - Martin van Velzen 1782 0 - 1
2. Bernard Bos     1638 - Jan Posthoorn   1813 0 - 1
3. Theo Wolthekker   1580 - Sybrand Houtsma  1741 0 - 1
4. Willem Jongsma   1669 - Cor van der Werff 1693 ½ - ½
5. Menno Keizer    1587 - Gerard Voorintholt   1 - 0
6. Majid Hashemy    1514 - Maarten Hoolsema  1656 0 - 1
7. Ale Bakker     1630 - Ben van Os     1729 1 - 0
8. Arend van der Burgh 1388 - Maarten Bosma   1646 0 - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.