Assen 2 redt het niet tegen Staunton 2

Assen 2 had op vrijdag 15 januari een zware tegenstander in het gedegradeerde, maar zeker Promotieklassewaardige Staunton 2. Het werd dan ook een zware avond.

  1. Dick Hummel – Martin van Velzen
    Ik kreeg op de 22ste zet remise aangeboden, in een stelling met een redelijk onbelangrijke pluspion voor mij, maar in het teambelang ging ik door. Had ik dat maar niet gedaan, want mijn zeker niet slechtere stelling wist in in twee zetten tijd te vergooien, waarna ik met een stuk minder direct kon opgeven.
  2. Frank van der Werff – Rob Popken
    Frank speelde in plaats van Jan Posthoorn, en koos voor een nogal fantasievolle opstelling tegen de zwarte Leeuw. Het leverde een stelling op waarin de witte koning op rare velden terechtkwam, maar van direct gevaar was geen sprake, of het moest het tijdverbruik zijn: Frank moest op zeker moment 11 zetten in een minuut doen. Dat redde hij nog wel, maar zijn stelling was daarna in een ruïne veranderd, die niet meer te herstellen viel.
  3. Henk Seijen – Sybrand Houtsma
    Sybrand wist ergens een kleine kwaliteit te winnen, maar gaf binnen vijf zetten weer een stuk weg. De stelling met een kwal minder was daarna niet meer te redden.
  4. Rieks Taal – Ronald ter Steeg
    Invaller Rieks kwam nooit in de problemen en boekte een zeer knap en verdiend halfje. Ik voorspel dat Rieks volgend seizoen gewoon als basisspeler in het tweede speelt!
  5. Bauke Koole – Cor van der Werff
    Toen ik voor het eerst de partij van Cor kon zien, stond hij al een stuk achter. Uiteraard probeerde Cor het nog wel even voor de goede zaak, maar redding bleek niet meer mogelijk.
  6. Gerard Voorintholt – Jeroen Groot
    Gerard leverde een knappe prestatie door de topscorer met 4 uit 4 te verslaan. Daar had hij wel wat hulp voor nodig, want de stelling met een kwaliteit meer had remise moeten worden, maar toen de zwartspeler een verkeerd plan koos werd hij zonder genade eraf gezet.
  7. Jan Colly – Maarten Hoolsema
    Maarten was de grootste geluksvogel: in een stelling met een stuk minder kreeg hij eerst een volle toren cadeau, en mocht daarna ook nog mat achter de paaltjes geven.
  8. Ben van Os – Jeljer Dijkstra
    Opnieuw kreeg Ben een zeer interessante stelling op het bord, maar wederom ging het fout: zijn koning moest in het midden blijven, waar de vijandelijke stukken erg actief waren. Even leek het nog alsof Ben een nieuwe dame ging halen, maar toen de zwartspeler dat gevaar had bezworen ging het snel mat.

2,5 – 5,5 verloren, en daar mogen we niet eens mee klagen. Op 2 februari mogen we in en tegen Middelstum proberen het een stuk beter te doen.

   Assen 2             1705 - Staunton 2       1768 2½ - 5½
1. Martin van Velzen   1782 - Dick Hummel      1856 0  - 1
2. Frank van der Werff 1766 - Rob Popken       1880 0  - 1
3. Sybrand Houtsma     1741 - Henk Seijen      1701 0  - 1
4. Rieks Taal          1568 - Ronald ter Steeg 1816 ½  - ½
5. Cor van der Werff   1693 - Bauke Koole      1769 0  - 1
6. Gerard Voorintholt       - Jeroen Groot     1781 1  - 0
7. Maarten Hoolsema    1656 - Jan Colly        1699 1  - 0
8. Ben van Os          1729 - Jeljer Dijkstra  1641 0  - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.