Assen 1 bijna kampioen

      Geen reacties op Assen 1 bijna kampioen

Na de mooie overwinning op Unitas 4 stond er voor Assen 1 nog één echte vuurproef op het programma: de thuiswedstrijd tegen Groningen 4. Vorig jaar mondde dat uit in een nipte nederlaag, dus er was wat recht te zetten.

  1. Maurice van Mourik – Renze Rietveld
    Renze kreeg opnieuw een opgeofferde speler tegenover zich, maar dat betekent uiteraard niet dat het makkelijk was. Na 11. Lxe6!? moest Renze een tijdje in de denktank, maar wist een sluitende verdediging te vinden met behoud van het stuk. De afwerking was uiteraard geen probleem.
  2. Ivo Maris – Hiddo Zuiderweg
    Ivo had zich behoorlijk serieus voorbereid (in de analyse zag ik hem een lange variant op het bord brengen), maar toen Hiddo niet mee bleek te willen werken bleek de stelling toch wel ingewikkeld. Toch was daar ineens een toren die binnenviel op d7, en dat moet een hele sterke zet van Ivo zijn geweest, want het was de laatste zet van de partij.
  3. Gerhard Rickers – Maarten Dijkstra
    Maarten heeft nooit echt uitzicht gehad op meer dan een halfje, maar kwam ook niet serieus in gevaar. Soms heb je van die partijen.
  4. Pieter Tromp – Reno Emerencia
    Pieter bereikte een prachtige stelling met een sterk paard op d6, wat Emerencia deed besluiten om daar maar een kwaliteit voor te geven. Dat bleek een goed besluit, want Pieter kon die voorsprong niet verzilveren, moest de kwal weer teruggeven, wist nog wel een toreneindspel met pluspion te bereiken, maar kon dat eindspel niet naar winst voeren.
  5. Johan Zwanepol – Elmar Hommes
    Elmar mocht een zeer fraai punt laten noteren:

  6. Sjoerd Homminga – Henk Pompstra
    Sjoerd kreeg vanuit het Spaans een prettig uitziende stelling, maar het leek lange tijd binnen de remisemarges te blijven. Toch wist Sjoerd ergens voordeel te verkrijgen, pakte ergens een pionnetje mee en schoof het soepeltjes uit.
  7. Peter Weide – René den Dekker
    René had pech, want hij had dezelfde tegenstander als vorig jaar, en de stijl van Weide lijkt hem niet te liggen. Al in het vroege middenspel liet René een sterke zet toe die hem een kwal kostte, en dat was feitelijk de nekslag. Toen er ook nog een stuk af ging vond René het wel genoeg geweest.
  8. Martin van Velzen – Jasper Hupkes
    Ik viel opnieuw in voor Henk, die een aantal dagen in de VS zit. Al op de 11de zet bracht ik mezelf in de problemen door 11. … f4! toe te laten, wat een kleine kwaliteit tegen een pion kostte. Ik had wel compensatie in mijn ontwikkelingsvoorsprong, maar die verdween als sneeuw voor de zon. Gelukkig miste Jasper een goede kans om mij flink op de pijnbank te leggen, waarna ik naar een eindspelletje van toren tegen twee paarden kon afwikkelen, waarin ik uiteindelijk zelfs gewonnen kwam te staan. Helaas miste ik een gouden kans:

5,5 – 2,5 gewonnen, een mooi resultaat. Helemaal mooi werd het toen Unitas 4 gelijk bleek te hebben gespeeld tegen SISSA, waardoor het gat nu twee punten bedraagt. In de slotronde tegen Leek is dus 4 – 4 voldoende voor de titel en die felbegeerde promotie naar de KNSB! Ik zal dan zelf niet meespelen, want ik heb mijn vier invalbeurten erop zitten, maar het team kan zonder mij ook winnen, zoals ze dit seizoen bewezen hebben.

   Assen             1979 - Groningen 4        1861 5½ - 2½
1. Renze Rietveld    2229 - Maurice van Mourik 1781 1  - 0
2. Ivo Maris         2040 - Hiddo Zuiderweg    1954 1  - 0
3. Maarten Dijkstra  1973 - Gerhard Rickers    1953 ½  - ½
4. Pieter Tromp      1987 - Reno Emerencia     1860 ½  - ½
5. Elmar Hommes      1943 - Johan Zwanepol     1863 1  - 0
6. Sjoerd Homminga   1884 - Henk Pompstra      1801 1  - 0
7. René den Dekker   1867 - Peter Weide        1870 0  - 1
8. Martin van Velzen 1905 - Jasper Hupkes      1809 ½  - ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.