Asser jeugd in Hoogeveen

      Geen reacties op Asser jeugd in Hoogeveen

Het was zaterdag 12 januari weer eens tijd voor een Grand-Prix-toernooi. Vijf clubleden en vier NotaBene-leerlingen hadden zich aangemeld: Tycho, Jesper, Vincent, Abedin en Tristan namens de club, en Brian Elsinga, Guido Blokhuis, en Lyne en Yaël Bruggink namens NotaBene.

Tycho kwam uiteraard weer in de A-groep uit, maar helaas had hij zijn dag niet. Hij was al als laatste geplaatst, en de tegenstanders bleken net even wat beter; ze gunden Tycho zelfs geen halfje. Volgende keer weer beter!

Jesper was in de B-groep ook als laatste geplaatst, maar ging met 2 uit 2, waaronder een verrassende overwinning op favoriet Thijmen Bourgonjen, prima van start. Daarmee was de koek helaas op: er kwamen nog slechts twee remises bij, waardoor er niet meer in zat dan 3 uit 7 en een vijfde plaats. Toch lang niet slecht!

Vincent en Abedin mochten het in de C-groep proberen. Vincent deed dat uitstekend: slechts één nederlaag, een remise en vijf overwinningen leverden 5,5 uit 7 en een gedeeld eerste plaats op. Helaas werd dat op Sonneborn-Berger-punten een tweede plaats, maar dat maakt niet uit: gedeeld eerste is gedeeld eerste! Voor Abedin was het de eerste keer dat hij in de C-groep uitkwam, en hij moest even wennen aan het niveau. Gelukkig wist hij wel twee partijen te winnen, en dat betekende een zevende plaats. Niet verkeerd!

Brian bleek als eerste geplaatst in de D-groep, maar die status wist hij niet waar te maken: drie overwinningen en vier nederlagen leverden een zesde plaats op. Volgende keer is er weer een kans!

Tristan moest het in de E-groep ook al tegen sterkere tegenstanders opnemen, maar hij deed dat met verve: na een nederlaag in de eerste ronde won hij drie keer op rij, en ook zijn laatste partij wist hij te winnen. Dat bleek voldoende voor een derde prijs!

Lyne was in groep G ook als laatste geplaatst, begon ook met een nul, maar daarna verloor ze geen partij meer; ze versloeg o.a. Marrit Adema, de koploopster in het Grand-Prix-klassement, stond nog maar één remise af, en eindigde met 4,5 uit 6 op de derde plaats. Gefeliciteerd!

Guido won in de H-groep na een bye in de eerste ronde drie keer op rij, verloor daarna twee keer, maar pakte in zijn laatste partij nog een vol punt. Helaas bleek dat net niet voldoende voor een prijs: vierde. Daar had misschien meer in gezeten…

Yaël deed ook weer eens mee, maar ze had in de I-groep niet veel geluk: één overwinning en een bye, de rest verloor ze. Het kan niet altijd feest zijn…

Drie bekers dus, maar ook de niet-prijswinnaars gingen niet met lege handen naar huis: zij kregen allemaal een mooie medaille. Goed geregeld!

Het was dus weer een mooie dag, en dat vraagt om mooie foto’s. Die zijn, zoals altijd, op onze Facebook-pagina te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.