Opnieuw twee Grand-Prix-prijzen naar Assen… of toch drie?

Afgelopen zaterdag (28 februari) was het weer tijd voor SC Groningen om in samenwerking met GasTerra weer flink uit te pakken; gratis deelname, gratis eten en drinken, het kon niet op! Onder de 80 deelnemers waren vijf Assenaren, en die deden het weer prima!

Brian begon in groep C met een wat ongelukkige nederlaag; hij ging namelijk door de vlag… Gelukkig was dat geen voorbode voor nog meer pech, want Brian wist uiteindelijk 5 punten te scoren, en dat was voldoende voor een derde (op onderling resultaat) prijs!

Lyne kwam uit in groep E, en de krachtsverschillen waren daar bijzonder klein: na 5 ronden had iedereen al minimaal twee nullen geslikt! Helaas ging het voor Lyne in ronde 6 mis: ze dacht een prachtig dameoffer te kunnen plegen voor mat, maar overzag dat de zwarte koning daardoor een vluchtveld kreeg dat er eerst niet was… Met een overwinning in ronde 7 had ze nog een kans op een prijs gehad, maar helaas verzandde de partij in remise, en daarmee was het podium vervlogen: het werd op onderling resultaat een vijfde plaats. Volgende keer beter!

Ook in groep G, waarin Jaël speelde, waren de verschillen klein, want ook hier verloor iedereen minstens twee keer. Helaas verloor Jaël net een keer te vaak om kans te maken op een prijs; zesde met 3 uit 7…

Frank had al een tijdje geen prijs meer gescoord, maar in dit toernooi zat het weer mee: hij begon in groep I met 1 uit 2, maar verloor daarna nog slechts één keer en eindigde zo op een gedeelde tweede plaats, op onderling resultaat derde!

Adriaen had het in groep J het zwaarst, want hij moest niet zeven, maar negen partijen spelen! Hij sloeg zich er echter prima doorheen, maar aan het einde van de rit bleken zijn 5 punten wel zijn beste Grand-Prix-score tot nu toe, maar niet voldoende voor een prijs. Althans, zo leek het… tot eergisteren de resultaten gepubliceerd werden, en Adriaen ineens een punt meer bleek te hebben gescoord dan we dachten; sterker nog, hij was daardoor op een gedeelde derde plek geëindigd en had de onderlinge partij gewonnen, en had dus de derde prijs moeten krijgen! Wat bleek: door een fout van de tafelleider was één van Adriaens overwinningen als 0 – 0 in de kruistabel ingevuld… maar gelukkig had diezelfde tafelleider ook de uitslagen per ronde bijgehouden, en daar stond wél 1 – 0! Hopelijk neemt de organisatie de juiste beslissing door Adriaen alsnog de derde prijs toe te kennen; ik heb er nog geen uitsluitsel over, dus afwachten maar!

Daarmee zijn we dus wederom sowieso twee, en naar alle waarschijnlijkheid drie prijzen rijker! Over anderhalve maand gaat het circus weer verder; dan staat de Grand Prix van SC Haren op het programma. Benieuwd of daar de collectie nog verder uitgebreid kan worden!

Resultaten (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.