Topprestaties Assenaren in jeugdtoernooi De Paardensprong!

Alweer voor de achtste keer organiseerde SC De Paardensprong gisteren (4 maart) hun jeugdtoernooi, en opnieuw bleek Zernike College Haren een uitstekende locatie daarvoor. In de Topgroep ditmaal helaas geen Assenaren, in de open groep wel: vier stuks maar liefst, en zij deden het zonder uitzondering prima!

Uiteraard waren onze toppers Jaël en Lyne weer van de partij, en zij deden het ook het best van de Assenaren. Jaël begon zelfs met een geweldige reeks van 6 uit 6, maar na een snelle remise in ronde 7 ging het in de laatste partij mis: in tijdnood ging materiaal verloren, en zo greep Jaël toch nog naast de toernooioverwinning… Uiteraard wel een gedeelde tweede plaats, tweede op WP! Lyne kwam ook ijzersterk voor de dag, al kwam ze een paar keer goed weg: slechts één nederlaag en een remise brachten ook haar naar de gedeelde tweede plaats (derde op WP), en dat leverde ook nog de meisjesprijs in de D-categorie op. Nogmaals van harte gefeliciteerd allebei!

Als derde Assenaar deed Daniël mee, zijn tweede toernooi na ons Grand-Prix-toernooi van vorig jaar. Ik voorspelde van tevoren dat hij minimaal 3 punten zou halen, en daar voldeed hij ruimschoots aan, want na vier ronden stond Daniël al op die score! Daar kwam in de laatste vier partijen nog slechts anderhalve punt bij, maar in zo’n toernooi 50% halen, met een overscore van ruim anderhalve punt, is wat mij betreft een uitstekende prestatie!

Een wel zeer aangename verrassing was dat Arjan zich als vierde en laatste clubgenoot had aangemeld, en voor hem werd het zijn allereerste toernooi op dit niveau. Hij had de pech in de eerste ronde tegen Jaël ingedeeld te worden, maar daarna was hij snel ingespeeld: alleen de partij in ronde 3 ging verder verloren, en in de overige partijen stond Arjan alleen twee remises af, en dat leverde een eindscore op van 5 uit 8, zonder meer een topprestatie voor iemand die voor het eerst meedeed!

Een mooi aspect aan dit toernooi is dat er ook een ranglijst wordt opgemaakt voor niet-clubleden, en dat klassement werd ditmaal overtuigend gewonnen door Asser basisscholenkampioen Willem Telgen, die met 4 uit 4 begon, alleen van Lyne verloor en met 5,5 uit 8 finishte. Hij gaat zich over niet al te lange tijd ook bij de club aansluiten, en wat mij betreft zou hij meteen in de top mee moeten kunnen draaien!

Tenslotte nog wat aandacht voor onze teamgenoten van “team HaAs”, want zij deden het ook uitstekend: Willem Mooibroek en Janneke van der Hagen scoorden allebei 6 uit 8, maar vielen helaas op WP naast de prijzen… Toch geweldig gespeeld allebei!

Het was dus al met al weer een prachtige middag, met als enig klein minpuntje dat de prijsuitreiking wel erg laat begon, pas na half 6… Is volgend jaar een half of heel uur eerder beginnen een optie? Hoe dan ook ben ik zeker van plan er dan ook weer bij te zijn!

Uitslagen (website De Paardensprong)Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.