Assen met klinkende overwinning door naar halve finale

Verslag: Pieter

Afgelopen vrijdag heeft het bekerteam van Assen zijn derde zege van het seizoen geboekt. Net zoals tegen Leek, werd het ook tegen Lewenborg 4-0. Rieks debuteerde in de NOSBO-bekercompetitie en wist zijn debuut ook op te luisteren met een overwinning. In de halve finale (29 maart) spelen we wederom een thuiswedstrijd, ditmaal in de Drentse Derby tegen ESG. De andere halve finale gaat tussen SISSA en LOS.

Verslag per bord:

Rieks werd bij zijn debuut direct op het eerste bord neergezet en speelde met zwart een goede partij tegen Klaas Dijkhuizen. Kwam aangenaam uit de opening, won een pion, liep daarmee richting overkant en won aan de andere kant van het bord op de volgende manier een stuk:

Ik speelde op bord 2 tegen Marcel Pouw. Na een lastige en originele opening werden de dames snel geruild en leek het een lange partij te worden. Ik stond redelijk aangenaam toen Marcel plotseling een volle toren weggaf in onderstaande stelling. Ik heb zojuist 1. Ph4 gespeeld:

Op bord 3 nam Hans het op tegen Roy Bons. Na een rustige opening wist Hans de overhand te verkrijgen en een paard op d3 te posteren. De stelling bleef hierdoor aangenaam en leverde een aantal zetten later 1-2 pionnen op. Na stukkenruil bleek het eindspel gemakkelijk gewonnen, en wit gaf in onderstaande stelling op na 1… b3.

Tot slot speelde Sybrand op bord 4 tegen Douwe Pol. In een dichtgeschoven partij wist Sybrand een zeer sterke koningsaanval op te zetten. Hij schrijft zelf:

Op naar de halve finale!

Uitslagen kwartfinale (NOSBO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.