It ain’t over till it’s over

      2 reacties op It ain’t over till it’s over

Op 14 januari werd er in het Denksportcentrum het NOSBO kampioenschap voor D-jeugd gehouden Er deden 25 deelnemers mee en er waren 3 tickets voor het NK in Rijswijk te verdienen. Voor Assen gaf Stijn acte de présence. Stijn was als 12de geplaatst met een rating van 710 en zou dus een zware dobber krijgen om bij de eerste drie te eindigen.

In de eerste ronde speelde hij tegen Nguyen Anh Khoi en rolde zijn tegenstander binnen 10 zetten op met een veredeld herdersmat. In de tweede ronde mocht Stijn het proberen tegen de zevenjarige Bram ten Dam met een rating van 891 als vijde geplaatst. Stijn gaf een paard weg en dat was voor Bram genoeg, Stijn verloor.
In de derde ronde moest Stijn het opnemen tegen Gideon de Jong met een rating van 554. Het werd een regelmatige overwinning. In de vierde ronde was Mehran Sprong (rating 855) aan de beurt. Na een dramatische partij, waar Mehran een toren weggaf maar Stijn het niet zag en vervolgens er hard afgezet werd, waren Stijns kansen om zich te plaatsen zo goed als verkeken. Jammer en nu maar het toernooi zo goed mogelijk uitspelen maar de motivatie was ver te zoeken. Mede dankzij een peptalk van Roelof Kroon ging Stijn toch weer van start in de vijfde ronde en speelde Stijn tegen Tobias Urban (rating 304). Hij won al snel een pion maar gaf even later een paard weg. Na nog even door rommelen kroop Stijn door het oog van de naald en hij won een stuk terug en vervolgens de partij. In de zesde ronde volgde Simon Kolijn (rating 823). Een goede speler die nog wel eens de neiging heeft te snel te spelen. In eerste instantie ging Stijn mee in het snelle spel en verspeelde al snel een pion en kreeg bovendien een mataanval over zich heen die bijna niet af te slaan was. Bijna!! Stijn bleef koel, ging rustiger spelen en kon de aanval overnemen en won toch nog de partij.
Na de zesde ronde was er 1 speler met 6 punten, 1 speler met 5 punten en 5 spelers waaronder Stijn met 4 punten en bleek Stijn ineens toch nog kans te hebben op de derde plaats. Hij was hierbij afhankelijk van de andere spelers met 4 punten.

In de laatste ronde werd Stijn aan Maurits Hagen (rating 960) gekoppeld. Tijdens de partij werd de onderstaande foto geschoten die mij deed denken aan Baguio 1978. Karpov en Kortsnoi streden om het wereldkampioenschap. In de delegatie van Karpov zat destijds Dr Zouchar die tijdens de partij onophoudelijk naar Kortsnoi zat te staren waarna Kortsnoi een zonnebril opzette. Gelukkig lieten onze spelers zich niet beinvloeden en werd het een titanen strijd. Ondertussen verspeelden de andere kanshebbers punten en zou de winnaar van de partij het derde ticket bemachtigen. Maurits ging volop in de aanval offerde enkele pionnen en ruilde vervolgens de dames waarna Stijn met de extra pionnen ging counteren en won.

Conclusie na de uitzichtloze situatie na de vierde ronde: it ain’t over till it’s over

2 gedachten over “It ain’t over till it’s over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.