KNSB-competitie: Assen 1 alleen aan de leiding!

Vanmiddag (2 maart) stond voor Assen 1 een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd om promotie naar de eerste klasse: de uitwedstrijd tegen MSV, dat zelf vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam. Het resultaat was een 4 – 4 gelijkspel, en omdat concurrent Amersfoort thuis onderuit ging tegen SG Max Euwe 1 staat Assen 1 nu alleen aan kop, met een matchpunt voorsprong op drie teams. Het gaat erom spannen in de laatste twee ronden!
Helaas ging het met de andere twee teams wederom minder goed. Assen 2 had gehoopt tegen het redelijk gelijkwaardige Hoogeveen een leuk resultaat te boeken, maar kwam van een koude kermis thuis; in plaats van de gedroomde twee matchpunten werden er slechts twee bordpunten gescoord… Degradatie komt daardoor nu toch wel erg dichterbij, en kan eigenlijk alleen afgewend worden als de laatste twee wedstrijden allebei gewonnen worden. Assen 3 mocht het opnemen tegen het jeugdige geweld van De Paardensprong, dat dit seizoen debuteert in de KNSB-competitie. De jeugd (waaronder twee voormalige Asser basisschoolkampioenen!) bleek ditmaal met 5 – 3 net een tikkeltje sterker, en met deze overwinning heeft De Paardensprong in de laatste ronde aan een overwinning voldoende om kampioen te worden, en misschien wel (maar hopelijk niet) volgend seizoen tegen Assen 2 te spelen!?

Uitslagen: Assen 1Assen 2Assen 3

1 gedachte over “KNSB-competitie: Assen 1 alleen aan de leiding!

  1. Pingback: KNSB 2 maart | De Schaakreporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.