Indeling KNSB-competitie 2022-2023 bekend

De indeling van de KNSB-competitie is bekendgemaakt; hieronder in tabelvorm een overzicht van de wedstrijden van onze teams:

DatumAssen 1Assen 2Assen 3
17 september 2022Assen - LOSAssen 2 - Hardenberg
8 oktober 2022Amevo Apeldoorn 2 - AssenSneek - Assen 2Assen 3 - DSG Pallas 2
5 november 2022Assen - SSC 1922Assen 2 - StauntonAssen 3 - Amevo Apeldoorn 4
26 november 2022Groninger Combinatie 2 - AssenGroninger Combinatie 3 - Assen 2ASV 5 - Assen 3
17 december 2022Assen - Emanuel LaskerAssen 2 - HoogeveenAssen 3 - Hoogeveen 2
11 februari 2022Spassky's - AssenHSP/Veendam - Assen 2ESG 2 - Assen 3
11 maart 2022Assen - SG Max Euwe 2Assen 2 - SchaakwoudeAssen 3 - SG Max Euwe 4
1 april 2022Veenendaal - AssenASV 2 - Assen 2Borne - Assen 3
22 april 2022Assen - DSG PallasAssen 2 - SISSA 2
Assen 2 komt na een jaar vierde klasse weer uit in de derde klasse, terwijl Assen 3 van klasse 5A naar 5B verhuist.
Overigens zijn de speeldata onder voorbehoud; voor het geval er toch weer een lockdown of soortgelijke maatregel komt zijn 13 mei en 3 juni 2023 als reservedata aangewezen.

Teampagina’s: Assen 1Assen 2Assen 3

Open dagen Schaakclub Assen

      Geen reacties op Open dagen Schaakclub Assen

Om kennis te kunnen maken met Schaakclub Assen organiseren we een tweetal open dagen.

  • Op woensdag 31 augustus vanaf 14:30 uur bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met de trainingsmogelijkheden die we bieden.
  • Zaterdagmiddag 24 september van 13:00 – 17:00 uur hebben we open dag voor iedereen die wil spelen in onze interne- en of externe competities.

Beide open dagen vinden plaats in ’t Markehuus aan de Scharmbarg 35 te Assen.

Seizoen 2021-2022: alle kampioenen op een rijtje

Ook het afgelopen seizoen werd even onderbreken door een nieuwe lockdown, maar die heeft ons ditmaal slechts een paar ronden gekost. Daardoor konden de interne competities op min of meer normale manier worden afgewerkt, al kostte de hervatting van de NOSBO-competitie regelmatig wat deelnemers… Alleen het snelschaakkampioenschap bij de senioren is in het water gevallen; dat zal op de eerste clubavond van het seizoen 2022-2023 worden ingehaald. Afgelopen vrijdag was de laatste clubavond van het seizoen 2021-2022; tijd voor een overzicht van de kampioenen!
Verder lezen

Assen 1 al na één wedstrijd klaar in NOSBO-beker

Zonder een zet te spelen stond Assen 1 in de kwartfinale van de NOSBO-beker; vrijgeloot in de eerste ronde en de tegenstander in ronde 2 trok zich terug. Helaas bleek de kwartfinale ditmaal het eindstation… Aan Pieter, Maarten D. en Jaël lag het niet, want zij wisten hun mindere stellingen remise te keepen. Het enige bord dat lange tijd goed voor ons stond liep daarentegen niet goed af; ikzelf blunderde, na bijna 20 zetten puur op mijn bonustijd gespeeld te hebben, een toren weg… Volgend jaar maar weer opnieuw proberen!

Uitslagen (NOSBO)

Topprestatie Léon in weekendtoernooi Groningen!

Slechts twee Assenaren deden de afgelopen paar dagen mee aan het weekendtoernooi in Groningen, dat ook dit jaar dienst deed als NOSBO-kampioenschap, maar één van hen heeft wel een geweldige prestatie geleverd! Helaas voor Elmar gold dat niet voor hem; met een overwinning in de laatste ronde redde hij nog wel zijn 50%, maar dat was bijna 2 punten onder verwachting… Het was onze kersverse NOSBO-jeugdkampioen Léon die het toernooi van zijn leven speelde: al in de tweede ronde nam hij een 2000-speler te grazen, en in de laatste drie rondes wist hij spelers met gemiddeld ruim 2100 op remise te houden! Twee overwinningen, slechts één nederlaag, een gratis punt (de tegenstander in de vierde ronde bleek ziek te zijn geworden) en de genoemde drie remises brachten Léon naar een gedeelde tiende plaats (15e op weerstand) met een W-We van maar liefst +2,27, een ratingwinst van ruim 50 punten dus! Geweldig gespeeld Léon, van harte!

ToernooisiteUitslagen
Verder lezen

Assen 1 haalt uit in slotronde, Assen 3 beperkt opnieuw schade

Naast de kampioenswedstrijd van Assen 2 vonden afgelopen zaterdag uiteraard nog twee wedstrijden plaats in het Markehuus: Assen 1 stond slechts twee halfjes af tegen Emanuel Lasker, waar twee seizoenen geleden nog van verloren werd, en Assen 3 had in Schaak Combinatie Leeuwarden opnieuw een veel sterkere tegenstander, maar wist net als tegen kampioen TAL 2 drie bordpunten te scoren. Assen 1 sluit het seizoen daarmee af op een vierde plaats, terwijl Assen 3 met dank aan de twee overwinningen uit de eerste seizoenshelft als zevende eindigt en daarmee opnieuw gehandhaafd is.

Uitslagen: Assen 1, Assen 3.
Verder lezen

Assen 2 kampioen in stijl!

De vrijwillige degradatie van Assen 2 naar de vierde klasse blijkt een gouden greep te zijn geweest, want het is een zeer succesvol seizoen geworden. Slechts één wedstrijd is verloren gegaan, de rest werd gewonnen, en dus vond Assen 2 zich bij het ingaan van de laatste ronde terug aan de kop van de ranglijst. Alhoewel, laatste ronde… die had eigenlijk vorige maand moeten plaatsvinden, maar om de bekende redenen moest de ronde van afgelopen december worden uitgesteld, waardoor dat de laatste ronde is geworden. Staunton 2 kwam ons gistermiddag (21 mei) verblijden met een bezoekje; zeker geen zwak team, maar ze hebben niet veel geluk gehad dit seizoen, en ze waren zelfs in serieus degradatiegevaar geweest als Mid-Fryslân niet een nog slechter seizoen had gedraaid… Voor ons was de opdracht duidelijk: winnen, en het liefst met zo groot mogelijke cijfers!
Verder lezen

Léon verovert NOSBO-jeugdtitel AB!

Gisteren (14 mei) was het eindelijk weer eens tijd voor een open jeugdtoernooi in het NOSBO-gebied, het eerste sinds het Paardensprong-toernooi van maart 2020! Ook nu was De Paardensprong min of meer de hoofdorganisator, maar ze hadden ditmaal de handen ineen geslagen met enkele andere Groninger schaakclubs, en gezamenlijk hadden ze het Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap uit de grond gestampt. In drie leeftijdsgroepen (AB, CD en EFGH) werd gestreden om de prijzen, en in de hoogste groep waren bovendien heuse NOSBO-titels te verdienen! Helaas wisten slechts twee Assenaren de weg naar Hoogkerk te vinden, maar ze deden het wel allebei uitstekend!
Verder lezen