Assen 1 knalt uit de startblokken tegen Almelo

      1 reactie op Assen 1 knalt uit de startblokken tegen Almelo

Zaterdag 16 september

Het nieuwe schaakseizoen is begonnen en Assen 1 mocht zich klaarmaken voor de strijd op het schaakbord tegen Almelo 1.

Voordat ik begin met de wedstrijd, neem ik graag even de transferperikelen met u door. Want het was een roerige transferperiode deze zomer. Twee vervangers werden gezocht want Maarten Hoolsema gaat dichter in de buurt schaken, Maarten Dijkstra zal Assen 2 versterken en Pieter Tromp gaf aan “schaakmoe” te zijn en meer een rol te ambiëren als cateraar van het team.

Als we zoeken naar een voetbalclub als metafoor voor ons transferbeleid, dan lijken we meer op FC Barcelona dan op Real Madrid. Want, afgezien van drie exotische invloeden: de Smildeger Sloopkogel (Ivo), het raspaardje uit Norg dat steeds nadrukkelijker afstand neemt van zijn Friese wortelen (Tjapko) en de nestor uit Haren (Geon), komen alle spelers van het eerste uit de eigen jeugdopleiding.

Om deze traditie in ere te houden, versterkten we het team met de kersverse clubkampioen Tycho Bruggink en groeibriljant Jael Wieringa. Zoals dat gaat met talentvolle spelers, denkt u eerst wellicht nog: “Gut wat leuk, dat die jongens ook een kans krijgen” en dan: “Jeetjemina, hoe hebben we het ooit zonder deze sterkhouders gedaan” om vervolgens te eindigen in: “Ivo wie?”. Zo voorspel ik ook de toekomst van onze nieuwe welpen. Het belooft een mooi seizoen te worden.
Verder lezen

Ongelukkige start Assen 2 in nieuw KNSB-seizoen

Assen 2 is weer terug in de vierde klasse, maar in tegenstelling tot twee seizoenen geleden zal het team nu naar alle waarschijnlijkheid niet mee kunnen strijden om het kampioenschap. Sterker nog, met het oog op de resultaten van de eerste ronde zullen we nog hard moeten strijden tegen een nieuwe degradatie…
Verder lezen

Nazomertoernooi 2023 tot het einde spannend

Nadat we vorig jaar al onze vierkampentoernooien nieuw leven in konden blazen met de Jubileumvierkampen, konden we dit weekeinde (25 en 26 augustus) voor het eerst sinds 2019 ook de Nazomervierkampen weer doorgang laten vinden. De organisatie had ditmaal een meevaller in de vorm van een genereuze gift van enkele honderden euro’s, en daardoor kon het prijzengeld voor de hoogste drie groepen flink verhoogd worden. Waar in de andere groepen de hoofdprijs 30 euro bedroeg, konden de winnaars van de A-, B- en C-groep niet minder dan 200 euro’s in hun zak steken! Ook was het speeltempo aangepast ten opzichte van de vorige edities: in plaats van 120 minuten voor de gehele partij kregen de spelers nu 110 minuten, met een bonus van 10 seconden per zet. Helaas vielen kort voor de start nog enkele deelnemers uit, waardoor het gehoopte deelnemersrecord in rook opging, maar met 46 spelers was er alsnog sprake van een mooi veld!
Verder lezen

Indeling KNSB-competitie 2023-2024 bekend

Vanmiddag is de indeling van de KNSB-competitie van komend seizoen gepubliceerd; hieronder in tabelvorm een overzicht van de wedstrijden van onze teams:

DatumAssen 1Assen 2Assen 3
16 september 2023Assen – AlmeloAssen 2 – Schaakwoude 2
7 oktober 2023Amevo Apeldoorn 2 – AssenStaunton 2 – Assen 2ESG 2 – Assen 3
4 november 2023Assen – SG Max EuweAssen 2 – O&O KampenAssen 3 – Amevo Apeldoorn 5
25 november 2023SG Max Euwe 2 – AssenTjonger Aa Linde – Assen 2Tjonger Aa Linde 3 – Assen 3
16 december 2023Groninger Combinatie 5 – Assen 2DSG Pallas 3 – Assen 3
3 februari 2024Assen – LOSAssen 2 – ZSGAssen 3 – Groninger Combinatie 6
2 maart 2024MSV – AssenHoogeveen – Assen 2De Paardensprong – Assen 3
23 maart 2024Assen – Spassky’sAssen 2 – Groninger Combinatie 4
20 april 2024Amersfoort – AssenSISSA 2 – Assen 2
Teampagina’s: Assen 1Assen 2Assen 3

ONK Dieren 2023

      Geen reacties op ONK Dieren 2023

Op 25 juli begon het ONK dan eindelijk na lang uitgekeken te hebben naar dit toernooi. Na het prachtige seizoen 2023/2023 waarbij mijn 1e toernooi ook direct de eindzege in de tiebreak opleverde, intern de 5e plaats werd behaald waarin er wel wat meer inzat en extern de kans gekregen om in zowel de NOSBO als de KNSB te spelen voor en tegen sterke teams was de honger naar meer erg groot. Zelf had ik een paar weken aan training er op zitten met o.a. een oefenpartij tegen Amir Nicolai waarbij ik uitstekend speelde en pas in de laatste minuut moest capituleren en ik vond de Reservegroep B een groep waar ik het idee had dat ik wel een redelijk hoge score kon bewerkstelligen dus ik mikte stiekem toch op 6 punten waardoor ik het inschrijfgeld terug zou verdienen maar echt realistisch zou mijns inziens 4 punten zijn. Verder lezen

Succesvolle seizoensafsluiting in Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap!

Het Grand-Prix-seizoen is al drie weken achter de rug, maar toch stond er afgelopen zondag (9 juli) nog één laatste jeugdtoernooi op het programma voor dit seizoen, namelijk het Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Toen werd er in drie leeftijdsgroepen gespeeld en stonden er ook NOSBO-jeugdtitels op het spel (waarvan de hoogste door Léon veroverd werd), nu speelde iedereen in één groep. In totaal 96 deelnemers betraden het strijdperk; daaronder drie Assenaren en een aankomend clublid!
Verder lezen

Aantrekkelijke prijzenpot Nazomervierkampen Assen

Vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Schaakclub Assen haar traditionele nazomervierkampen. Ditmaal is de organisatie erin geslaagd om voor de hoogste drie ratinggroepen een aantrekkelijke prijzenpot samen te stellen. Voor alle drie de groepen bedraagt de eerste prijs € 200,- en de tweede prijs € 100,-. Voor meer informatie en  aanmelding zie: de toernooisite.

Seizoen 2022-2023: alle kampioenen op een rijtje

Nu het clubseizoen weer ten einde is wordt het tijd om de balans op te maken. Voor het eerst sinds het seizoen 2018-2019 konden we weer eens alle geplande interne activiteiten afwerken, en bovendien bleek het schaakspel dit seizoen enorm aan populariteit te winnen. Daardoor is het een mooi seizoen geworden waarin we een aantal nieuwe leden mochten verwelkomen, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Tijd om alle kampioenen in het zonnetje te zetten!
Verder lezen

Succesvolle afsluiting Grand-Prix-seizoen met drie prijzen!

Eergisteren (11 juni) was het tijd voor het laatste Grand-Prix-toernooi van dit seizoen, met als plaats van handeling het Dorpshuis Hoogkerk, dat eens te meer bewees een uitstekende locatie te zijn voor dit soort gelegenheden. Op verzoek van een aantal (vooral oudere en sterkere) jeugdspelers werd ditmaal een langer speeltempo gehanteerd dan normaal; de groepen van 6 speelden nu met 25 minuten en 5 seconden bonus pet zet in plaats van 20 minuten voor de hele partij, en de groepen van 8 kregen ook een increment van 5 seconden bovenop hun gebruikelijke basistijd van 15 minuten. Dat dit een uitstekende keuze was blijkt wel uit het recordaantal van 117 deelnemers, die over 5 groepen van 6, één groep van 7 en 11 groepen van 8 verdeeld werden; in totaal dus maar liefst 16 groepen! Vier Assenaren voegden zich bij dit enorme veld; twee deden een week eerder in Hoogeveen ook al mee, en twee maakten hun Grand-Prix-debuut. Ze maakten er een succesvol toernooi voor onze vereniging van!
Verder lezen