Kloostertuin opnieuw dominant in BSSK Assen

Afgelopen zaterdag (21 januari) kon het BSSK Assen weer, na vorig jaar naar april verplaatst te moeten worden, op de gebruikelijke datum in januari worden afgewerkt. In totaal 65 kinderen meldden zich aan, maar helaas meldden drie van hen zich vantevoren af, en nog eens drie kwamen niet opdagen, waardoor we op 59 deelnemers uitkwamen. Net als vorig jaar was de Kloostertuin weer met verreweg de grootste afvaardiging vertegenwoordigd, en zij domineerden dan ook opnieuw beide groepen!

Assen I wint eerste wedstrijd van 2023

Voor de eerste KNSB-wedstrijd van het nieuwe jaar moeten we nog even geduld hebben, maar Assen I mocht afgelopen vrijdag (20 januari) alweer aan de bak, met een thuiswedstrijd tegen Het Kasteel. Omdat ikzelf dit seizoen heb besloten niet op vrijdag extern te spelen deed ik niet mee, maar was ik wel wedstrijdleider. Helaas heb ik de chronologie van de uitslagen niet goed meer in mijn hoofd, daarom op bordvolgorde wat indrukken:

Tata Chess, 16-18 01 2023

Geen reacties op Tata Chess, 16-18 01 2023

In een grijs verleden ben ik een aantal keren bezoeker geweest, zeker eenmaal met Wout Knol per trein/bus (met wat geluk in 2,57; rondkijken 4 uur, reizen 6 uur – men moet er wat voor over hebben) en zeker eenmaal met Jan Misdom en onze dames in een niet te beste auto.
Ik zag me destijds niet zitten in de massa schakers. Maar nu zaten wij met o.a. vierkamp EJ op de tribune.
Verder lezen

It ain’t over till it’s over

2 Reacties op It ain’t over till it’s over

Op 14 januari werd er in het Denksportcentrum het NOSBO kampioenschap voor D-jeugd gehouden Er deden 25 deelnemers mee en er waren 3 tickets voor het NK in Rijswijk te verdienen. Voor Assen gaf Stijn acte de présence. Stijn was als 12de geplaatst met een rating van 710 en zou dus een zware dobber krijgen om bij de eerste drie te eindigen.
Verder lezen

Stijn plaatst zich voor NK D met derde plaats in NOSBO-PJK!

De persoonlijke jeugdkampioenschappen van de NOSBO worden dit seizoen verspreid over meerdere datums afgewerkt, en gisteren (14 januari) mocht de D-categorie het spits afbijten. In totaal 26 deelnemers deden een gooi naar de titels en NK-plaatsen, en namens onze club was Stijn present. Op papier was hij halverwege het veld geplaatst, maar bij jeugdtoernooien kunnen altijd gekke dingen gebeuren! (Ik was er zelf overigens niet bij, maar de NOSBO hield weer een prachtig liveblog bij – waarvoor dank! – zodat ik toch nog een leuk verslag kan typen…)

Oplossingen Schaakraadsels ERZ 2022

Deze keer hebben 7 leden van schaakclub Assen de antwoorden van de schaakraadsels ingestuurd. De opgaven 4, 9 en 10 bleken de moeilijkste. Opgave 4 en 10 zijn slechts door één deelnemer juist beantwoord. Niemand heeft een 100% score behaald. Ik geef nu eerst de oplossingen en onderaan vermeld ik de scores van de deelnemers.

Asser successen in Chessfestival 2022

Na twee jaar noodgedwongen pauze kon dit jaar het Chessfestival Groningen eindelijk weer doorgaan, en gelukkig was onze vereniging wederom redelijk vertegenwoordigd: vier deelnemers in Open B, één in Open C, twee in de Compactgroepen en twee in het Grand-Prix-toernooi. Niet iedereen was even succesvol, maar degenen die het goed deden deden het ook meteen fantastisch!