NK onder 12

      1 reactie op NK onder 12

Op 18 mei was het zover. Het NK onder 12 ging beginnen in Rijswijk. Uit Assen namen Nena, bij de meisjes, en Stijn, bij de jeugd, deel.
In de eerste ronde speelde Nena tegen Imara Hardeman. Nena was uit op revanche want tijdens de laatste partij tussen de dames ,die online werd gespeeld, ging het scherm van Nena in een goede stelling voor haar op zwart. (Ja papa en mama, schermtijd voor kinderen kan heel nadelige gevolgen hebben). Maar ook de wedstijd zonder schermtijd was voor Imara, die mede dankzij deze partij gedeeld 2de van Nederland is geworden. Daarom felicitaties uit Assen voor Imara, die op de Kloostertuin zat en dus ook een beetje van ons is.
In de tweede ronde verloor Nena nogmaals maar in de derde ronde sloeg ze keihard toe. Na 1 dag met 1 uit 3

Verder lezen

18-20 mei: NK D in Rijswijk, met Stijn!

Ook bij het NK D is onze vereniging weer eens vertegenwoordigd, met dank aan de prachtige prestatie van Stijn op het NOSBO-kampioenschap D! Stijn is als 47ste van de 52 geplaatst en de kans op een kampioenschap is dus niet heel groot, maar de ervaring zal veel zwaarder tellen. Over een kleine 20 minuten (op het moment van schrijven) begint de eerste ronde; alvast veel succes gewenst!

Toernooisite
Uitslagen
Livepartijen

Wel thuisfinale voor open NOSBO-bekerteam!

In tegenstelling tot het bekerteam t/m 1900 is het het team in de open NOSBO-beker wel gelukt om de finale te bereiken, met een gedegen 3 – 1 overwinning op Staunton. Pieter werd helaas vanuit de opening weggedrukt en verloor vrij kansloos, maar Ivo won, nadat zijn tegenstander wat kansjes op minimaal gelijkspel had gemist, een pion en tikte het eindspel uit, Rieks versloeg in een wildwestpartij Henk van Putten, die nog een schoonheidsprijs had gewonnen met zijn overwinning op Gertjan in de zesde ronde van de KNSB-competitie, en Tjapko sloot een mooi eindspel af met een heuse zetdwang. De finale is op 9 juni tegen Groninger Combinatie in het Markehuus!

Uitslagen
Verslag Staunton (met partijen)

30 april – 6 mei: NK ABC in Almelo, met Jaël en Léon!

Terwijl de WK-match op zijn einde loopt, begint morgen in Almelo het Nederlands Kampioenschap voor de oudste jeugd, en zoals de laatste jaren gebruikelijk zijn we weer goed vertegenwoordigd met twee deelnemers: Jaël in de A-groep en Léon in de B-groep. Bij deze alvast veel succes gewenst allebei!

Toernooisite
Uitslagen en standen: A-groepB-groep
Livepartijen: A-groep (LivechessChess24) – B-groep (LivechessChess24)

Positief seizoensslot Assen 2 met grootste KNSB-overwinning ooit

Voor Assen 2 stond er in de laatste ronde niets meer op het spel, aangezien degradatie al een feit was. Alleen de strijd om de rode lantaarn was nog niet gestreden, en die mocht in een rechtstreeks duel met SISSA 2 worden uitgevochten. Het werd een daverende overwinning voor Assen 2, mede geholpen door het feit dat SISSA 2 met maar liefst vier invallers aantrad. Alleen Sjoerd en Henry leken gedurende de middag in de problemen te komen, maar nadat zij hun tegenstanders rond de tijdcontrole in de fout zagen gaan konden ze alsnog het volle punt opstrijken. Uiteindelijk moesten alleen Ab en Sybrand een halfje afstaan; Martin, Jaël, Rients en Mattias voegden daar nog een viertal overwinningen aan toe, zodat de eindstand 7 – 1 werd en Assen 2 zijn grootste overwinning ooit in de KNSB-competitie binnen had. Een mooie opsteker voor volgend seizoen, waarin we weer gaan proberen kampioen te worden in de vierde klasse!

Uitslagen ronde 9 (KNSB)

Assen I tweede ondanks nederlaag in slotronde

Al twee dagen voor onze laatste wedstrijd wisten we dat we als tweede gingen eindigen in de Achttallen B. SISSA I had namelijk niet verzaakt tegen Het Kasteel en werd daardoor poulewinnaar, en afgelopen dinsdag had Hoogeveen enorm moeten uithalen tegen ESG om ons nog enigszins onder druk te zetten, maar won ‘slechts’ met 4½ – 3½. Daardoor deed onze wedstrijd er niet meer toe, en dat was maar goed ook, want de speeldatum bleek een flink aantal basisspelers niet uit te komen… Gelukkig wilden Sjoerd en Waheeb wel invallen, waardoor we gisteravond toch nog met een fatsoenlijk team aan konden treden tegen Groninger Combinatie II.
Verder lezen

Asser successen in Hoogeveen, pech in Damwoude

Afgelopen zaterdag was onze club op maar liefst twee fronten actief: een behoorlijke delegatie nam deel aan het Paastoernooi in Hoogeveen, terwijl onze twee actiefste jeugdtalenten in actie kwamen op het Grand-Prix-toernooi van Schaakwoude in Damwoude. Vooral in het eerstgenoemde toernooi ging het uitstekend!
Verder lezen

De ondergang van Assen 2

      1 reactie op De ondergang van Assen 2

Zaterdag 1 april, een sombere dag die nog veel somberder zou gaan worden. Om 10.30 vertrokken we naar Arnhem om tegen het tweede team van ASV te spelen. Het leek een kansloze zaak te zijn omdat we met 2 invallers moesten spelen en per bord ongeveer 200 rating punten minder hadden.

Allereerst mijn eigen partij. Een geestelijk niet op komen dagen. Een lichaam zonder geest. Begonnen met 1.30 op de klok en vervolgens met 1.31 op de klok in een totaal verloren stelling gekomen. Na zet 4 hoopte ik dat een sinkhole onder mijn stoel mij zou opslokken waaruit ik nooit meer tevoorschijn hoefde te komen. Wel heb ik volgend jaar wel mijn plekje in het vijfde veilig gesteld met nog hoop op het achtste bord van het vierde.
Verder lezen

Opnieuw zware middag KNSB-teams, Assen 2 en 3 gedegradeerd

Net als drie weken geleden moesten alls drie onze KNSB-teams gistermiddag zand happen… Assen 1 moest zonder Ivo en Tjapko op bezoek bij het sterke Veenendaal, en dat bleek een te zware opgave: een ruime 6 – 2 nederlaag was het gevolg, en daarmee is het team afgezakt naar plaats 5. Assen 2 speelde in Arnhem prima tegen ASV 2, kreeg ook kansen, maar verloor uiteindelijk toch met 6 – 2 en is daarmee nu officieel gedegradeerd. Ook Assen 3 kon de laatste strohalm niet grijpen, al kwam het team in en tegen Borne nog heel dichtbij: ondanks een groot ratingnadeel ging de wedstrijd slechts met het kleinste verschil verloren. Een matchpunt in de vierde ronde tegen Hoogeveen 2 (in plaats van de nipte nederlaag die geleden werd) was voldoende geweest voor handhaving, maar het mocht niet zo zijn.

Uitslagen: Assen 1Assen 2Assen 3