Topprestaties Assenaren in ONK

Maar liefst 10 Assenaren deden de afgelopen twee weken mee aan het ONK in Dieren. Pieter, Ivo, Martin en Frank speelden in de A-groep, Rieks in de B-groep, Maarten D. in het Zesrondig 1, Jan B. en Silvia in Zesrondig 2, en Paul en Ben speelden een vierkamp.

Om meteen met het beste resultaat te beginnen: Ivo speelde een fantastisch toernooi en werd ongedeeld winnaar van de Reservegroep A met de prachtige score van 8 uit 9, een TPR van 2312 en een W-We van +2,98! Alleen in de derde (tegen Pieter) en de vijfde ronde gaf hij een halfje af, de rest van zijn partijen won hij vrij overtuigend. Ivo, nogmaals van harte gefeliciteerd, en hou deze vorm vast!

Ook Pieter viel in de prijzen, al scoorde hij met 6 uit 9 wel een puntje minder dan vorig jaar. Toch lang niet slecht! Frank (5 uit 9) en Martin (4 uit 9) vielen helaas buiten de boot, al kan Frank wel zeer tevreden zijn over zijn toernooi; hij scoorde een punt boven verwachting. Volgend jaar komt hij weer voor Assen 1 spelen, dus… Ikzelf ben niet bepaald tevreden; mijn enige overwinning behaalde ik in de eerste ronde tegen een ratingloze tegenstander (waarom die mocht meedoen is mij een raadsel), daarna alleen maar remises en twee nederlagen tegen gemiddeld zwakkere spelers. Ik kreeg wel regelmatig mooie stellingen, maar het afmaken wilde gewoon niet lukken. Tja, soms heb je van die toernooien.

Rieks verkeerde ook niet echt in grootse vorm; ook hij eindigde, na met 0,5 uit 3 te zijn begonnen, op 4 uit 9, een punt minder dan volgens de ratingcijfers verwacht mocht worden. Zijn twee overwinningen waren wel het aanzien waard; in ronde 4 won hij met een dameoffer, en in ronde 6 nam hij de vijandelijke koning op de horens met een mooie magneetcombinatie. Verder was het helaas wisselvalligheid troef, maar dat kan in zo'n lang toernooi gebeuren, zeker als je 's nachts laat gaat slapen (ik kan er over meepraten!).

Maarten begon zijn zesrondig toernooi helaas met een nederlaag, maar daarna ging het lopen, en zijn overige vijf partijen won hij overtuigend. 5 uit 6 dus, goed voor een ongedeelde tweede plaats met een TPR van 2151 en een W-We van +0,90! Maarten, klasse gespeeld en nogmaals van harte!

In het tweede zesrondig viel er een wel zeer fraai resultaat te vieren, want Silvia verloor weliswaar ook haar eerste partij, maar ging daarna steeds beter spelen, deed dingen die ze daarvoor nooit had gedaan (Siciliaans!), en won net als Maarten haar overige vijf partijen, om daarmee op de gedeelde tweede plaats (derde op WP) te eindigen met een TPR van 1880 en een W-We van maar liefst +3,48!! Silvia, ik weet niet hoe ik je op gepaste wijze kan feliciteren, maar neem dit mee naar het ONJK. Ik heb hoge verwachtingen van je! ;-)

Jan was wel zeer consistent in de afwisseling van zijn resultaten: 0, 1, 0, 1, 0, 1. Verder heb ik zijn partijen niet echt gevolgd, maar hij zal toch niet bepaald tevreden zijn, zeker niet omdat er volgens de ratings zo'n anderhalf punt meer in had gezeten.

Paul kwam in zijn vierkamp niet verder dan drie remises, maar die groep was wel zeer homogeen qua speelsterkte: slechts 1 partij werd niet remise. Toch nog een klein prijsje voor Paul!

Ben had helaas zijn toernooi niet: twee kansloze nederlagen en een saaie remise. Gelukkig had hij wel een toptijd op de camping, dus het was uiteindelijk toch niet allemaal voor niets.

Ook ikzelf heb het trouwens zeer naar mijn zin gehad op de camping, mijn eerste keer kamperen sinds 18 jaar. Helaas geen best weer, maar wel veel leuke mensen leren kennen, en daar doe je het toch ook voor.

Alles over het ONK is te vinden op de toernooisite.

09-11-19: Dag 3 landelijke jeugdcompetitie: C-team neemt revanche op zichzelf
06-11-19: Snelle overwinning van Assen 2
03-11-19: Assen 1 nog steeds op titelkoers na winst tegen Apeldoorn 2
24-10-19: Mooie Grand-Prix-seizoensstart in Hoogeveen
16-10-19: Assen wint eerste wedstrijd tegen Lewenborg
06-10-19: C-team terug op aarde na twee ruime nederlagen
06-10-19: Ivo snelschaakkampioen 2018-2019 na uitgestelde barrage
29-09-19: Assen 1 meteen aan kop door monsterzege in Almere
28-09-19: Assen 2 ondanks 8 - 0 nederlaag niet afgedroogd door LOS
18-09-19: Assen wint Supercup en is beste club van het Noorden
15-09-19: Dag 1 landelijke jeugdcompetitie: C-team pakt gedeelde koppositie na stunt tegen favoriet!
01-09-19: Jasper Geurink winnaar van 6e Nazomertoernooi
04-08-19: Prachtig internationaal debuut Léon in Glorney Cup!
01-07-19: Seizoen 2018-2019: alle kampioenen op een rijtje
03-06-19: Ivo voor de tweede keer NOSBO-kampioen!
02-06-19: Topprestatie Léon bij NK-debuut: vierde!