Eindelijk

      Geen reacties op Eindelijk

Vorig seizoen ben ik met de veteranen als Henri Klooster gedegradeerd naar de 3de klasse van de NOSBO. Dit seizoen wou het op dat niveau ook niet zo lukken. Dick Piket heeft daar wel verslag van gedaan. Vaak leed ik onnodig en pijnlijk stukverlies. Na 23 april voelde ik me, als 60-jarige, wat meer veteraan mee. Op 27 april speelde Assen 4 in Hoogezand tegen HSP 2. We konden zelfs nog kampioen worden bij een stand van 2-4. Dat is niet gelukt.

Wel aardig is, dat ik aan het 3de bord met Wit tegen Henk Haitsma moest spelen. Oom Henk heeft Dennis, ons op 1 na jongste lid, leren schaken. Dennis heeft onlangs een heel goed proef-examen Stap 1 gemaakt (bij onze/mijn NOTA BENE-training) en 50% gescoord als reserve in het E-team. In onze partij bood Henk na 13. 0-0 0-0 remise (‘=’) aan. Daar kun je in elk geval mee voor de dag komen bij je neefje … Ik had dat wel aangenomen, als mijn Marieke niet meer van mij had verwacht en als Dick niet toch over de rand van de bodem van de NOSBO-kl.3 had willen kijken. Henk heeft in de partij ook werkelijk wel beter gestaan, maar hij zag dreigingen over het hoofd. Na 31. Txc4 Dxc4 – daar stond eerder een loper – had ik dit (zie diagram) bereikt en zag ik Mat in 9 (of 5) over het hoofd. De computer zag dat binnen 1 seconde. Ik moest voor de winst nog 16 zetjes verder “zwoegen” en niet de beruchte blunder maken.

HSP won wel, met 5-1, en werd kampioen. Zo krijgt elk ook nog wat.

Tinus Spriensma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.