Historie NOSBO-competitie

Structuur van de competitie

In het seizoen 1994-1995 was de structuur van de NOSBO-competitie als volgt:

  • Eén promotieklasse met 10 achttallen;
  • Twee eerste en drie tweede klassen, met ieder 8 achttallen;
  • Vijf derde klassen met ieder 7 of 8 zestallen;
  • Een bekercompetitie waarin alle bij de NOSBO aangesloten verenigingen met één team mochten uitkomen.

Schaakclub Assen kwam in dit seizoen met zes teams uit in de NOSBO-competitie: Assen 1 in de Promotieklasse, Assen 2 in de eerste klasse, en de overige vier teams in de derde klasse.

1995: Assen 3 promoveert naar tweede klasse

Na het kampioenschap van Assen 4 in hun klasse in het seizoen 1994-1995 promoveerde Assen 3 het seizoen erop naar de tweede klasse. Assen 3 zou hierna niet meer naar de derde klasse degraderen.

1996: SC Smilde wordt Assen 7

In 1996 werd Schaakclub Smilde opgeheven, en een aantal van hun leden sloot zich aan bij Schaakclub Assen. Deze spelers vormden in het seizoen 1996-1997 voor één seizoen een zevende team.

In het seizoen 1997-1998 vond de eerste (lichte) verandering in de competitieopzet plaats: de derde klasse werd omgevormd van vijf halve competities tot een noordelijke en een zuidelijke poule, die allebei Zwitsers werden ingedeeld. In het seizoen 1999-2000 werd deze verandering weer ongedaan gemaakt.

1998: Assen 3 debuteert in eerste klasse

In 1998 promoveerde Assen 3 voor het eerst naar de eerste klasse, na in het seizoen 1997-1998 tweede te zijn geworden in hun klasse. Het verblijf in de eerste klasse bleef beperkt tot één seizoen; na een zevende plaats in het seizoen 1998-1999 degradeerde het team weer.

1999: Assen 5 debuteert in tweede klasse

In het seizoen 1998-1999 eindigden Assen 5 en 6 allebei op een promotieplaats, maar omdat Assen 4 uit de tweede klasse degradeerde promoveerde uiteindelijk alleen Assen 5 voor het eerst naar de tweede klasse. Ook dit verblijf bleef beperkt tot één seizoen; na een zevende plaats in het seizoen 1999-2000 degradeerde het team weer.

Nadat een aantal basisspelers van Assen 2, 3 en 4 in 2001 afscheid hadden genomen van de club, werd Assen 5 (dat net kampioen was geworden van klasse 3A) overgeheveld naar Assen 2, en Assen 6 werd opgeheven. Tevens zag Assen 5 af van promotie naar de tweede klasse.

Met ingang van het seizoen 2002-2003 mochten teams in de tweede en derde klasse als jeugdteam aangemeld worden. Deze teams moesten voor meer dan de helft uit jeugdspelers van maximaal categorie B bestaan, maar kregen het recht om altijd op vrijdagavond, of anders met een aangepast speeltempo te spelen.
Assen 5, dat een seizoen eerder met een tweede plaats in hun derde klasse opnieuw recht tot promotie had verkregen, accepteerde ditmaal wel de promotie en werd omgevormd tot jeugdteam. Dit werd tevens het laatste seizoen dat Assen 5 in de tweede klasse speelde; Assen 3 eindigde in hun klasse op een degradatieplaats, waardoor Assen 5 naar de derde klasse moest afdalen. Assen 4 werd hierna het nieuwe jeugdteam.

Het seizoen 2003-2004 begon met een gezamenlijke ronde voor alle klassen, op 4 oktober 2003 in Hoogeveen. Assen 2 en 4 eindigden dit seizoen op een degradatieplaats, maar werden gehandhaafd doordat Assen 3 (kampioen in klasse 2B) en 5 promoveerden.

2005: versterkte degradatie kost Assen 1 de kop

In het seizoen 2004-2005 degradeerden twee NOSBO-teams uit de KNSB-competitie, en als gevolg daarvan vond versterkte degradatie plaats uit de promotieklasse. Assen 1 stond voor aanvang van de slotronde achtste, wat degradatie zou betekenen, maar moest in de slotronde nog tegen concurrent Z!, dat twee matchpunten en 5½ bordpunten voor stond. Een 7 – 1 overwinning zou dus voldoende zijn geweest voor handhaving; het werd uiteindelijk 6 – 2, en daarmee was de achtste plaats en dus degradatie een feit. Dit zou tevens de laatste keer zijn dat Assen 1 uit de promotieklasse degradeerde.
In de (voorlopig) laatste wedstrijd van Assen 5 (dat dit seizoen weer het jeugdteam was), op 15 april 2005, maakte het toen nog 10-jarige talent Ivo Maris zijn competitiedebuut voor Schaakclub Assen; dit zou tevens de enige NOSBO-wedstrijd van Schaakclub Assen zijn waarin Ivo voor een ander team dan Assen 1 uitkwam.

2006: Assen 1 met wat geluk terug in promotieklasse, verandert in ’talententeam’

Met ingang van het seizoen 2005-2006 werd de tweede klasse teruggebracht tot zes borden, en de eerste klasse werd uitgebreid van 8 naar 10 teams per poule.
Schaakclub Assen organiseerde dit seizoen de gezamenlijke slotronde van klasse 1A. Assen 1 moest in deze slotronde koploper Unitas 5 verslaan om kampioen te worden, maar kwam niet verder dan een gelijkspel en miste dus het kampioenschap en promotie. Z! trok zich echter terug uit de promotieklasse, en dus mocht Assen 1 als beste nummer 2 alsnog promoveren.

Omdat in de afgelopen seizoenen diverse basisspelers van Assen 1 afscheid hadden genomen, werd voor het het seizoen 2006-2007 besloten Assen 1 tot een soort talententeam om te vormen, waarin een aantal talentvolle Asser jeugdspelers samen zouden spelen. (Deze beslissing werd overigens genomen voordat bekend werd dat Assen 1 alsnog mocht promoveren.) Dit zou een seizoen later bijna leiden tot promotie naar de KNSB-competitie, maar deze werd op een matchpunt misgelopen. Het teruglopende aantal basisspelers leidde tevens tot het terugtrekken van Assen 4 voor het seizoen 2006-2007.

Met ingang van het seizoen 2008-2009 mochten verenigingen meerdere bekerteams aanmelden, één per competitieteam. Verder werd de derde klasse teruggebracht tot vier borden, in een poging het teruglopende aantal teams op te vangen.
Assen 2, dat het seizoen ervoor was gedegradeerd uit de eerste klasse, verloor zijn eerste wedstrijd, maar werd alsnog kampioen door de overige wedstrijden te winnen. Dit was tevens het laatste seizoen waarin Assen 2 op een niveau lager dan de eerste klasse uitkwam.
Verder eindigde Assen 3 dit seizoen op een degradatieplaats, maar bleef het team in de tweede klasse omdat het seizoen erop op verzoek van meerdere verenigingen/teams een extra tweede klasse werd toegevoegd.
Tenslotte maakte Assen 4 dit seizoen zijn rentree als jeugdteam in de derde klasse A, die uit 17 teams bestond en een soort Zwitserse competitie speelde, en eindigde hier als tweede en promoveerde dus meteen naar de tweede klasse.

2009-2010: Assen 1 kampioen promotieklasse!

In het seizoen 2009-2010 kreeg Assen 1 een belangrijke versterking met de terugkeer van voormalig clubkampioen en Assen-1-speler Renze Rietveld. Assen 1 kroonde zich dit seizoen tot kampioen van de promotieklasse, en promoveerde hierdoor het seizoen erop naar de derde klasse KNSB. Sindsdien kwam dit team in deze vorm niet meer uit in de NOSBO-competitie. Ook de beker ging dit seizoen naar Assen, na een 4 – 0 overwinning op Het Kasteel in de finale.
Assen 5 maakte dit seizoen zijn rentree in de NOSBO-competitie met een tweede plaats in klasse 3A, maar werd aan het einde van het seizoen weer teruggetrokken omdat enkele basisspelers stopten.

2012-2013: Assen wint FSB-viertallencompetitie

In het seizoen 2012-2013 organiseerde de FSB een viertallencompetitie, waaraan ook NOSBO-teams mee mochten doen. Schaakclub Assen deed hier met twee teams mee; het eerste viertal won al zijn wedstrijden en werd daarmee overtuigend kampioen.
Assen 5 maakte dit seizoen opnieuw zijn rentree in de NOSBO-competitie.

2014: Assen 2 debuteert in promotieklasse, derde klasse verandert in viertallencompetitie

In het seizoen 2013-2014 kroonde Assen 2 zich tot kampioen van klasse 1A, en maakte hierdoor het seizoen erop zijn debuut in de promotieklasse, waaruit het team niet meer zou degraderen.
Door de teruglopende deelnemersaantallen besloot de NOSBO met ingang van het seizoen 2014-2015 de competitieopzet om te gooien:

  • De derde klasse, die in de loop der jaren steeds verder was uitgehold en in het seizoen 2013-2014 in feite als een soort veredelde viertallencompetitie dienst deed, werd losgekoppeld van de reguliere competitie, en uitgebreid naar een volwaardige viertallencompetitie met een topgroep en meerdere regiogroepen;
  • De eerste klasse werd teruggebracht tot acht teams per poule.

Door het wegvallen van de derde klasse werd Assen 5 definitief teruggetrokken uit de NOSBO-competitie.
Assen 3 (klasse 2C) en Assen 4 (klasse 2B) kroonden zich dit seizoen tot kampioen, en promoveerden hierdoor het seizoen erop naar de eerste klasse. Voor Assen 4 betekende dit het eerste en ook enige seizoen in de eerste klasse; in 2016 degradeerde het team bij gebrek aan spelers vrijwillig naar de tweede klasse, en een jaar later werd het team definitief teruggetrokken uit de NOSBO-competitie.

In 2015 en 2016 organiseerde Schaakclub Assen de gezamenlijke slotronde van de promotieklasse. De slotronde van het seizoen 2014-2015 zou de laatste NOSBO-competitiewedstrijd in het oude clubgebouw De Steiger worden, dat na dit seizoen gesloten werd.

In het seizoen 2015-2016 stonden voor het Asser viertal twee uitwedstrijden tegen viertallen van ESG op het programma. Om een rit naar Emmen te besparen werd besloten beide wedstrijden op één avond te spelen: vier Assenaren speelden tegen ESG V1, en vier anderen speelden tegen ESG V2. De eerste wedstrijd werd met 4 – 0 gewonnen, de tweede met 3 – 1.

2018: ook Assen 2 kampioen promotieklasse, scheiding tussen KNSB- en NOSBO-competitie

In het seizoen 2017-2018 kroonde Assen 2 zich tot kampioen van de promotieklasse, en promoveerde hierdoor het seizoen erop naar de derde klasse KNSB. Assen 2 werd hiermee de laatste NOSBO-kampioen ‘oude stijl’.
In het seizoen 2018-2019 werd door de KNSB een pilot gestart om de KNSB-competitie los te koppelen van de regionale competities. Hierdoor is er geen promotie en degradatie tussen KNSB- en NOSBO-competitie meer, en spelers mogen nu zowel in de KNSB- als de NOSBO-competitie uitkomen. Als gevolg hiervan, en vanwege onzekerheid over de toename van het aantal spelers en teams, besloot de NOSBO de competitie nogmaals ingrijpend te veranderen:

  • De promotieklasse is vervangen door twee hoofdklassen van ieder acht teams;
  • Vanwege het toegenomen aantal speelmogelijkheden is de viertallencompetitie overbodig geworden, en dus is deze weer komen te vervallen;
  • De eerste klasse is tot zes, en de tweede klasse tot vier borden teruggebracht;
  • Inschrijving voor de verschillende klassen is in principe vrij, met de restrictie dat hogere teams sterker moeten zijn dan lagere teams van dezelfde vereniging. Verder worden voor de uiteindelijke klasse-indeling de resultaten van het vorige seizoen meegenomen.

In het eerste seizoen kwam Schaakclub Assen uit met twee teams: één achttal in de hoofdklasse, en een viertal in de tweede klasse.
Voor het eerst sinds 2010 wist Schaakclub Assen dit seizoen de NOSBO-beker te veroveren, door in de finale met 3 – 1 van LOS te winnen. De finale werd gespeeld op dinsdagmiddag 30 april 2019 in Hotel Van der Valk, in het bijprogramma van het NK ABC.

Op 7 december 2019 is de scheiding tussen de landelijke en de regionale competities definitief gemaakt.

2019-2020: seizoen afgebroken vanwege corona, Assen 1 aan de leiding na vijf ronden

In het seizoen 2019-2020 werd Assen 1 op eigen verzoek ingedeeld in de (noordelijke) Hoofdklasse A, om zo meer spelers van het eerste KNSB-team (die voor een groot deel in Groningen woonden) ter beschikking te hebben. Hierdoor ontstond ruimte om met drie teams uit te komen in de NOSBO-competitie; de bedoeling was om, naast het achttal in de hoofdklasse, twee zestallen in de eerste klasse in te zetten, maar de NOSBO besloot het derde team alsnog in de tweede klasse in te delen.
Op 14 februari 2020 stond de hoofdklassewedstrijd tussen Assen 1 en SISSA 1, die allebei hun eerste vier wedstrijden hadden gewonnen, op het programma. De gemiddelde rating over beide teams was 2105 (2112 tegen 2097), en daarmee was dit de sterkst bezette NOSBO-wedstrijd ooit. Assen 1 won deze wedstrijd met 5 – 3 en nam daarmee een voorschot op het kampioenschap.
Op 30 maart maakte de NOSBO bekend de competitie af te breken vanwege de coronapandemie. De bekercompetitie werd nog niet definitief gestaakt, maar kon uiteindelijk niet meer hervat worden. Het seizoen 2020-2021 werd vervolgens, nadat de start van de competitie enkele keren uitgesteld moest worden, in zijn geheel geannuleerd.

2021-2022: competitie hervat, Assen 2 en 3 plaatsen zich voor kampioenswedstrijd

In 2021 kon de NOSBO-competitie na anderhalf seizoen weer hervat worden, met een geplande start in november. Juist op dat moment werd echter een avondklok ingevoerd, gevolgd door een nieuwe lockdown, waardoor de start van de competitie naar februari uitgesteld moest worden.
Assen 1 had een lastig seizoen waarin het meermaals een uitdaging was het team compleet te krijgen. Desondanks was het team tot het einde in de strijd om het kampioenschap, maar die droom vervloog met een nederlaag in de laatste poulewedstrijd. Assen 2 zag nog voor de eerste wedstrijd twee beoogde basisspelers afhaken en twee tegenstanders zich terugtrekken, waardoor er slechts drie wedstrijden overbleven. Met minimale voorsprong wist het team de poule alsnog op zijn naam te schrijven, maar de kampioenswedstrijd tegen de andere poulewinnaar Bedum werd vrij kansloos verloren. Assen 3 stuntte in een sterk bezette poule door in de eerste twee wedstrijden meteen de twee sterkste tegenstanders te verslaan. Na een nederlaag tegen concurrent SISSA 3 werd het nog even spannend, maar na een nederlaag van dat team in de slotronde was Assen 3 alsnog poulewinnaar. Ook zij mochten daardoor een kampioenswedstrijd spelen, maar daarin bleek HSP/Veendam 2 een maatje te groot.

2022-2023: Assen wint Open NOSBO-beker!

In 2022 besloot de NOSBO het bekertoernooi in drieën te splitsen: een open beker waar alle spelers aan mee mogen doen, een toernooi voor spelers met een KNSB-rating van maximaal 1900, en een toernooi voor spelers met een KNSB-rating van maximaal 1650, waarbij voor de ratinggrenzen de KNSB-ratinglijst van september zou gelden. Schaakclub Assen kwam in dit seizoen in alle drie de toernooien uit, met wisselende resultaten. Het team t/m 1650 werd na een bye in de eerste ronde meteen uitgeschakeld in de kwartfinale, en het team t/m 1900 ging ondanks een fors ratingoverwicht onderuit in de halve finale. Het open team wist daarentegen overtuigend de finale te bereiken, en daarin werd het open team van de Groninger Combinatie met minimaal verschil verslagen. Overigens werd deze wedstrijd, samen met de andere twee finales, in Het Markehuus gespeeld.
In de competitie werden, om de invallersperikelen van het vorige seizoen voor te zijn, alleen een achttal en een viertal ingeschreven. Het viertal begon goed met twee overwinningen in de eerste drie wedstrijden, maar verloor de laatste twee kansloos en eindigde daarmee als vierde. Het achttal wist net niet te stunten tegen topfavoriet SISSA, en met een half team aan invallers ging ook de slotwedstrijd verloren. De overige vijf wedstrijden werden daarentegen met ruim verschil gewonnen, en daardoor eindigde het team op bordpunten alsnog als tweede in de poule.

Resultaten

Vet: kampioen/gepromoveerd
Cursief: gedegradeerd
(j): jeugdteam

Vanaf 2022-2023

SeizoenAssen IAssen IIOpen bekerBeker t/m 1900Beker t/m 1650
2023-2024Fase 1: Achttallen C
Fase 2: Finalegroep 1
1e (8 MP, 20½ BP)
Fase 2: 3e (6 MP, 19 BP)
Viertallen5e (6 MP, 13 BP)n.n.b.Ronde 1Ronde 1
2022-2023Achttallen B2e (10 MP, 36½ BP)Viertallen B4e (5 MP, 9½ BP)KAMPIOENHalve finaleKwartfinale

2018-2019 t/m 2021-2022

SeizoenAssen 1Assen 2Assen 3Beker
2021-2022Hoofdklasse B2e
(6 MP, 23½ BP)
Klasse 1BKAMPIOEN
(5 MP, 11 BP)

Finale:
Bedum - Assen 2 4 - 2
Klasse 2BKAMPIOEN
(10 MP, 14 BP)

Finale:
Assen 3 - HSP/Veendam 2 1 - 3
Assen 1: kwartfinale
Assen 2: ronde 1
Assen 3: ronde 1
2020-2021Seizoen geannuleerd i.v.m. corona
2019-2020Seizoen afgebroken i.v.m. corona
Hoofdklasse A1e na 5 wedstrijdenKlasse 1A3e na 6 wedstrijdenKlasse 2B7e na 4 wedstrijdenAssen 1: n.n.b.
Assen 2: ronde 1
Assen 3: ronde 1
2018-2019Hoofdklasse B3e
(9 MP, 30 BP)
Klasse 2A3e
(9 MP, 16½ BP)
KAMPIOEN

2014-2015 t/m 2017-2018

SeizoenAssen 2Assen 3Assen 4Viertal 1Viertal 2Beker
2017-2018PromotieklasseKAMPIOEN
(14 MP, 47 BP)
Klasse 1A5e
(7 MP, 28 BP)
Topviertallen A2e
(7 MP, 12 BP)
Regioviertallen Midden4e
(3 MP, 9 BP)
Assen 2: kwartfinale
Assen 3: ronde 1
2016-2017Promotieklasse2e
(13 MP, 41½ BP)
Klasse 1B5e
(7 MP, 26 BP)
Klasse 2B2e
(11 MP, 29½ BP)
Topviertallen2e
(12 MP, 19½ BP)
Assen 2: ronde 2
Assen 3: ronde 1
2015-2016Promotieklasse4e
(10 MP, 34 BP)
Klasse 1A4e
(7 MP, 30 BP)
Klasse 1B6e
(4 MP, 22½ BP)
Topviertallen3e
(7 MP, 14 BP)
Ronde 2
2014-2015Promotieklasse6e
(8 MP, 35 BP)
Klasse 2CKAMPIOEN
(12 MP, 24½ BP)
Klasse 2BKAMPIOEN
(9 MP, 22 BP)
Topviertallen5e
(2 MP, 9½ BP)
Kwartfinale

2010-2011 t/m 2013-2014

SeizoenAssen 2Assen 3Assen 4Assen 5Beker
2013-2014Klasse 1AKAMPIOEN
(15 MP, 43 BP)
Klasse 2A3e
(10 MP, 23½ BP)
Klasse 2B6e
(9 MP, 29½ BP)
Klasse 35e
(7 MP, 15 BP)
Kwartfinale
2012-2013Klasse 1A4e
(10 MP, 37½ BP)
Klasse 2A5e
(5 MP, 19 BP)
Klasse 2C3e
(9 MP, 28½ BP)
Klasse 3B3e
(7 MP, 13½ BP)
Ronde 1
2011-2012Klasse 1B7e
(6 MP, 33 BP)
Klasse 2A2e
(10 MP, 23 BP)
Klasse 2C5e
(7 MP, 20½ BP)
Ronde 2
2010-2011Klasse 1A6e
(9 MP, 37 BP)
Klasse 2A3e
(6 MP, 16½ BP)
Klasse 2C4e
(7 MP, 19½ BP)
Ronde 1

2009-2010

Assen 1Assen 2Assen 3Assen 4Assen 5Beker
PromotieklasseKAMPIOEN
(17 MP, 47½ BP)
Klasse 1A5e
(11 MP, 36 BP)
Klasse 2A4e
(9 MP, 23½ BP)
Klasse 2C3e
(8 MP, 21½ BP)
Klasse 3A2e
(9 MP, 16 BP)
KAMPIOEN
Assen 2: ronde 2
Assen 3: voorronde

2005-2006 t/m 2008-2009

SeizoenAssen 1Assen 2Assen 3Assen 4Beker
2008-2009Promotieklasse5e
(10 MP, 39 BP)
Klasse 2AKAMPIOEN
(12 MP, 28 BP)
Klasse 2B7e
(3 MP, 14½ BP)
Klasse 3A (j)2e
(12 MP, 19 BP)
Assen 1: kwartfinale
Assen 2: ronde 1
2007-2008Promotieklasse3e
(12 MP, 41½ BP)
Klasse 1A10e
(5 MP, 24½ BP)
Klasse 2B5e
(6 MP, 20 BP)
Halve finale
2006-2007Promotieklasse6e
(7 MP, 36½ BP)
Klasse 1A7e
(7 MP, 28 BP)
Klasse 2B4e
(6 MP, 16 BP)
Finale
2005-2006Klasse 1A2e
(15 MP, 48½ BP)
Klasse 1B8e
(5 MP, 29½ BP)
Klasse 2B6e
(5 MP, 19½ BP)
Klasse 3B3e
(6 MP, 20½ BP)
Voorronde

2001-2002 t/m 2004-2005

SeizoenAssen 1Assen 2Assen 3Assen 4Assen 5Beker
2004-2005Promotieklasse8e
(8 MP, 33 BP)
Klasse 1B7e
(3 MP, 20½ BP)
Klasse 2C 4e
(7 MP, 28 BP)
Klasse 2B7e
(2 MP, 18 BP)
Klasse 3A (j)33
(9 MP, 24 BP)
2003-2004Promotieklasse4e
(12 MP, 41 BP)
Klasse 1B7e
(4 MP, 21 BP)
Klasse 2BKAMPIOEN
(11 MP, 34 BP)
Klasse 2C (j)7e
4 MP, 24 BP)
Klasse 3B2e
(10 MP, 27 BP)
Ronde 2
2002-2003Promotieklasse4e
(12 MP, 38½ BP)
Klasse 2CKAMPIOEN
(12 MP, 41 BP)
Klasse 2A8e
(1 MP, 19½ BP)
Klasse 2B4e
(7 MP, 28½ BP)
Klasse 2C (j)7e
(2 MP, 19 BP)
Halve finale
2001-2002Promotieklasse8e
(6 MP, 33½ BP)
Klasse 2A5e
(7 MP, 28½ BP)
Klasse 2B5e
(7 MP, 24½ BP)
Klasse 2C5e
(6 MP, 29 BP)
Klasse 3C2e
(9 MP, 21½ BP)
Ronde 1

1997-1998 t/m 2000-2001

SeizoenAssen 1Assen 2Assen 3Assen 4Assen 5Assen 6Beker
2000-2001Klasse 1AKAMPIOEN
(13 MP, 37 BP)
Klasse 2B4
(7 MP, 29 BP)
Klasse 2C6e
(4 MP, 23½ BP)
Klasse 2A4e
(7 MP, 28½ BP)
Klasse 3AKAMPIOEN
(13 MP, 30½ BP)
Klasse 3B4e
(8 MP, 26 BP)
Ronde 2
1999-2000Promotieklasse9e
(4 MP, 29 BP)
Klasse 1A8e
3 MP, 20 BP)
Klasse 2A5e
(6 MP, 32 BP)
Klasse 2B8e
(1 MP, 19 BP)
Klasse 2A7e
(3 MP, 21 BP)
Klasse 3A2e
(10 MP, 21 BP)
Ronde 1
1998-1999Promotieklasse3e
(13 MP, 38½ BP)
Klasse 1A5e
(6 MP, 26 BP)
Klasse 1A7e
(4 MP, 24½ BP)
Klasse 2A8e
(0 MP, 14½ BP)
Klasse 3A2e
(10 MP, 24½ BP)
Klasse 3B3e
(10 MP, 20½ BP)
Ronde 1
1997-1998Promotieklasse7e
(9 MP, 34 BP)
Klasse 2A2e
(10 MP, 34 BP)
Klasse 2B2e
(12 MP, 34½ BP)
Klasse 3A10e
(6 MP, 20 BP)
Klasse 3A8e
(7 MP, 19½ BP)
Klasse 3A6e
(7 MP, 23 BP)
Ronde 1

1996-1997

Assen 1Assen 2Assen 3Assen 4Assen 5Assen 6Assen 7Beker
Klasse 1AKAMPIOEN
(13 MP, 34 BP)
Klasse 2B3e
(9 MP, 30 BP)
Klasse 2A3e
(9 MP, 30 BP)
Klasse 3C7e
(0 MP, 9 BP)
Klasse 3D7e
(1 MP, 11½ BP)
Klasse 3A5e
(7 MP, 21½ BP)
Klasse 3E3e
(5 MP, 16 BP)
Kwartfinale

Tot en met 1995-1996

SeizoenAssen 1Assen 2Assen 3Assen 4Assen 5Assen 6Beker
1995-1996Promotieklasse9e
(5 MP, 27 BP)
Klasse 2B4e
(9 MP, 31½ BP)
Klasse 2A3e
(7 MP, 28 BP)
Klasse 3C6e
(3 MP, 13½ BP)
Klasse 3D3e
(8 MP, 20½ BP)
Klasse 3B6e
(3 MP, 9½ BP)
1994-1995Promotieklasse6e
(10 MP, 33½ BP)
Klasse 1A7e
(4 MP, 21½ BP)
Klasse 3D2e
(10 MP, 23½ BP)
Klasse 3AKAMPIOEN
(12 MP, 25½ BP)
Klasse 3B5e
(3 MP, 11½ BP)
Klasse 3C5e
(6 MP, 21 BP)
Kwartfinale