Externe competitie

De schaakclub Assen is bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Noordelijke Schaakbond aangesloten. Dit heeft tot gevolg dat wij meespelen in de externe competities en bekercompetities van beide bonden. De KNSB-competitie wordt op zaterdagen afgewerkt, de NOSBO-competitie wordt doordeweeks gespeeld op de clubavond van het thuisspelende team. Anno 2019 spelen wij zowel in de KNSB- als de NOSBO-competitie met 3 teams, en komen we ook uit in beide bekercompetities:

Verder organiseert de KNSB een competitie voor jeugdteams in vier categorieën (A/B, C, D en E), die in het najaar op een centrale locatie wordt afgewerkt. De categorieën A/B en C spelen acht ronden in vier dagen, de D-categorie speelt negen ronden in drie dagen, en de E-categorie speelt zeven ronden op één dag. De A/B-categorie kent een promotie- en degradatiesysteem, de overige categorieën plaatsen zich via de regionale voorronden voor de landelijke competitie. In het seizoen 2018-2019 werd het Asser C-team kampioen van de NOSBO, en hierdoor komt Schaakclub Assen in het najaar van 2019 uit in de Meesterklasse C.

Resultaten uit eerdere seizoenen zijn hier te bekijken: KNSB-competitieNOSBO-competitieKNSB-jeugdcompetitie