BasisSchoolSchaakKampioenschap van Assen 2008

Alweer voor de vijftiende keer werd het NAM-BSSK georganiseerd. Dit jaar niet in de PABO De Eekhorst, maar in het NAM-gebouw! Een prachtige ruime speelzaal stond daar tot onze beschikking, en dat was wel nodig: ruim 160 kinderen meldden zich aan!

Er werd wederom gespeeld in twee groepen: de groene groep voor kinderen t/m 9 jaar, en de blauwe groep voor de knideren vanaf 10 jaar. Vanwege het uitlopende schema werd het toernooi in de loop van de dag een ronde ingekort: dus zes ronden voor de groene groep en acht voor de blauwe.

In beide groepen viel de beslissing pas in de laatste ronde. In de groene groep hadden Kai Bruijn en Gerbert Leeftink bij het ingaan van de laatste ronde 5 uit 5, en in de laatste ronde speelden ze dus tegen elkaar. Kai trok de partij naar zich toe en werd zo ongeslagen kampioen in deze groep, en kampioen van de 9-jarigen. Bij de 8- categorie een zeer verrassende kampioen: de pas vijf jaar oude Floris Verkerk, die 5 uit 6 behaalde! Van hem gaan we vast nog veel horen.
De volledige eindstand van de groene groep is hier te bekijken.

Ook in de blauwe groep een zeer spannende beslissing. Na zeven ronden gingen Rob Verkerk en Roald van den Boogaart met 6,5 punt aan kop, op een half punt gevolgd door drie spelers. Omdat Rob en Roald allebei hun laatste partij wonnen, moesten weerstandspunten de beslissing brengen, en die wezen Rob aan als kampioen van de blauwe groep, en van de categorie 11+. In de categorie 10- was er min of meer een sensatie te beleven: Silvia van der Werff, vorig jaar 7 uit 7 in de groene groep, was eigenlijk te jong, maar mocht toch in de blauwe groep meedoen en behaalde met 6 uit 8 de titel t/m 10 en was bovendien het beste meisje in de blauwe groep.
De volledige eindstand van de blauwe groep is hier te bekijken.

In het scholenklassement kwam er een (voorlopig?) einde aan de hegemonie van Theo Thijssen. De Veldkei leverde al beide groepswinnaars en behaalde mede dankzij hen de scholentitel, anderhalf punt voor Theo Thijssen. De KBS Vredeveld greep hier de derde prijs. Deze drie scholen mogen samen met de Emmaschool uitkomen in de Drentse Finale, die volgende maand wordt gespeeld.
De volledige eindstand van de scholen is hier te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.