Bekeravontuur Assen 2 voorbij

      Geen reacties op Bekeravontuur Assen 2 voorbij

Het bekerteam van Assen 2 mocht op vrijdag 29 januari afreizen naar Haren, om de strijd aan te gaan met Haren 3 voor een plek in de kwartfinale van de NOSBO-beker. Helaas waren er nogal wat afzeggingen, waardoor we met de volgende opstelling aantraden:
1. ikzelf; 2. Sybrand; 3. Gertjan; 4. Maarten B.
Dat zou dus een zware kluif worden, maar niet onmogelijk.

Maarten opende na een uurtje spelen de score, maar helaas niet in voor ons positieve zin: hij zag een gemeen trucje over het hoofd dat hem de dame kostte. Een half uur later stond het echter weer gelijk, want Gertjan won op knappe wijze. Hij won een pionnetje in de opening, pareerde alle tegendreigingen en wikkelde af naar een dubbeltoreneindspel, waarin hij nog een paar pionnetjes ging ophalen. Dat hoefde zijn tegenstander niet meer te zien.

Sybrand en ikzelf waren dus nog bezig, en het zag er op dat moment niet slecht uit, want Sybrand stond ongeveer gelijk en ik had een spannende stelling op het bord. Jammer genoeg ging het vanaf dat moment bergafwaarts. Sybrand kon niet doordrukken en moest vervolgens toezien hoe zijn tegenstander de koningsvleugel oprolde. Met de vlag op vallen en twee zwarte pionnen op de tweede rij streek Sybrand de vlag. In de tussentijd had ik de druk niet kunnen vasthouden, waarna mijn zwakte op e6 en de ongelukkige stand van mijn koning zich tegen me keerden. In tijdnood verloor ik vervolgens een kwaliteit en kreeg geen tegenkansen meer.

Jammer, maar helaas. Twee keer stunten was leuk geweest, maar één keer is ook mooi.

  Haren 3       1848 - Assen 2       1656 3 - 1
1. Olaf Cliteur   w 1978 - Martin van Velzen z 1782 1 - 0
2. Harry Gielen   z 1824 - Sybrand Houtsma  w 1741 1 - 0
3. Adriaan de Bakker w 1827 - Gertjan Haan   z 1456 0 - 1
4. Johan Mostertman z 1763 - Maarten Bosma   w 1646 1 - 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.