De laatste wedstrijd.

      Geen reacties op De laatste wedstrijd.

De jonge mannen van Assen 4 mochten in de laatste wedstrijd aantreden tegen Dwingeloo 2. Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. Voor Assen 4 was het mogelijk de tweede plaats vast te houden bij een gelijk spel of meer en voor Dwingeloo 2 was er de mogelijkheid nog een plekje door te stijgen naar in de ranglijst.

Het was een mooie avond al zeg ik het zelf. Na een paar domme regelfouten vooraf was het de adequate medeteamleider, Jan K. die zorg op zich nam door Jacob nog even te bellen op het laatste moment. Hiervoor mijn oprechte excuses.

Goed over naar de wedstrijd. Jari was om te beginnen heel erg blij met de plek waar we speelden, aangezien de snackbar deze keer bij het pand in zat! Jan Kuperus was mee als non-playing teamcaptain. De opstellingen zagen er als volgt uit

Dwingeloo 2 Assen 4

 1. Piet Tijssen Gertjan Haan
 2. Bé Damman Kenneth Muller
 3. David Langbroek Jacob Dijkstra
 4. Bart de Kwaasteniet Maarten Bosma
 5. Fokko Doornbos Jari Michels
 6. Ben Vinke Daniël Kuperus

Zo op het eerste gezicht een interessante opstelling met weinig ratingverschil. Dat bleek ook wel uit de partijen want deze waren uitermate interessant. De score wordt op chronologische weergegeven.

Ben Vinke – Daniël Kuperus

Voor Daniël was dit de laatste kans van het seizoen om een vol punt binnen te halen. In dit zou dan ook de avond moeten zijn. Daniël liet er absoluut geen gras over groeien en snoepte al direct vanuit de opening een pion mee. Volgens mij werden dit er al heel snel twee en kwam er daarna een stuk achteraan. Na ongeveer een uurtje spelen was het eerste punt al in de tas voor Assen 4! Een zeer knappe prestatie al zeg ik het zelf. 0-1 voor de Assenaren en het eerste volle punt voor Daniël deze competitie! De stijgende lijn zit erin!

Piet Tijssen – Gertjan Haan

Voor Gertjan was dit alweer zijn vierde partij als vlaggenschip van Assen 4. Met een 2 uit 3 op het eerste bord kunnen we meer dan tevreden zijn over de prestaties. Vanavond was de kans om er nog een mooiere score van te maken. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, het mocht deze avond niet zo zijn. Gertjan dacht een pion te winnen, maar zag jammer genoeg over het hoofd dat dit een stuk zou kosten. Van daaruit was er weinig perspectief meer en gaf Gertjan op. Geen schande om te verliezen aan bord 1. Dan kan iedereen overkomen! Feit is wel dat afgezien van het foutje er niets mis is met het spel van Gertjan. 1-1 gelijke stand.

Bé Damman – Kenneth Muller

Net als voor Gertjan was het voor Kenneth de vierde keer aan bord twee. Die met een score van 2,5 uit 3 het ook meer dan voortreffelijk doet. Het was ook voor Kenneth klaarblijkelijk niet zijn avond. Er gingen voor zover ik het goed heb meegekregen 2 pionnen vanaf en toen was de kan eigenlijk wel een beetje leeg. Met weinig compensatie kon Kenneth geen muziek meer uit zijn stelling halen. Helaas moest Kenneth daardoor opgeven. 2-1 voor het thuisspelende team.

David Langbroek – Jacob Dijkstra

Jacob is de meest constante speler van het team met eenmaal verlies en voor de rest 4 remises met zwart mocht hij in de laatste wedstrijd aantreden met de witte stukken. Hierin zou een boeiende aanvalspartij ontstaan van Jacob zijn kant wat volgens mij de winstweg was. Jammer genoeg kon Jacob deze weg niet verzilveren en verzande het in remise. Iets waar hij zelf, zo kon ik uit de reactie achteraf opmaken, niet geheel tevreden mee was. Het is geen schande en persoonlijk zou ik graag Jacob daarom ook in Assen 4 willen houden! De strijd om wie krijgt wie volgend seizoen is nu al losgebarsten. 2,5 – 1,5 voor het ontvangende team.

Bart de Kwaasteniet – Maarten Bosma

Omdat Jacob aan de witte stukken plaats mocht nemen had mij geschikt in het lot dat de zwarte stukken van mij zouden zijn. Ik had geluk dat mijn tegenstander Siciliaans speelde, maar vanuit de opening; 1. e4 c5 2. pf3 pc6 3. d4 c*d4 4. p*d4 e5 5. pf3 speelde. Ik baalde hiervan, het was alweer een hele tijd geleden dat ik dit heb gezien en wist daarom ook niet de beste voortzetting meer te vinden. Na een ultieme ontwikkeling van zwart en wit werd er remise geboden. Gezien de stand was dat ook niet verkeerd gedacht van de tegenstander, maar we waren, zo kwam ik naar de partij te weten, allebei niet uit op remise omdat er nog te veel kon gebeuren op het bord. Na wat afwikkelingen mocht ik vanuit de druk met een half open F-lijn twee torens voor een dame en 2 pionnen ruilen. Daartegenover stond dan weer wel dat ik een batterij van 3 pionnen op de E-lijn overhield. Maar dat bleek eens een keertje voordelig te zijn! Na nog een half uurtje in de denktank mocht het punt worden bijgeschreven. 2,5 – 2,5 gelijk.

Fokko Doornbos – Jari Michels

De laatste partij van deze competitie was nog bezig tussen Jari en Fokko. Een mooi pot voor Jari, die zeer goed speelde. Het spel werd er misschien niet beter op door de playstation die halverwege de avond werd ontdekt in het kamertje naast de speelzaal. Jari kwam twee prachtige vrijpionnen voor en zou voor een zekere winst gaan. Daarom heb ik ook maar niet tegen hem gezegd dat remise ook genoeg zou zijn geweest. Dit was namelijk een zekere winst! Zo ineens kwam de tegenstander als een duveltje uit een doosje met een verassend offer en nog een offer. Waarna een matbeeld ontstond. Dit matbeeld dacht Jari te onderscheppen door g2 goed af te dekken, maar op dat moment ging hij mat op h1! Pech voor jari die de hele wedstrijd zeer goed heeft gestaan. Zonde van de partij, maar toch goed gespeeld en daar draait het uiteindelijk om. 3,5 -2,5 overwinning voor Dwingeloo 2.

Aan het slot wil ik graag iedereen bedanken voor het meespelen, meeleven en de inzet die getoond is. Aan het begin van het seizoen was ik bang mee te moeten schaken voor de laatste plekken, maar niets was minder waar. We hebben een mooie derde plek te pakken en als we volgend jaar de 2e plek weten in te nemen dan moet het toch goed gaan komen!

De W-We zegt al genoeg over hoe het basisteam heeft gespeeld (4 partijen of meer)!

 1. Maarten Bosma +2,4 5,5 uit 6
 2. Kenneth Muller +1,5 3,5 uit 6
 3. Gertjan Haan +1,4 3,5 uit 7
 4. Jan Kuperus +0,5 3 uit 4
 5. Jacob Dijkstra +0,0 2,5 uit 6
 6. Jari Michels – 1,4 1 uit 5
 7. Daniël Kuperus —— 1,5 uit 4

Over het algemeen kan alleen maar worden gezegd dat er zeer goed gespeeld en gescoord is! Ik denk dat het goed is om nog een jaartje door te gaan in dezelfde teamformatie, met dezelfde teamcaptains en dezelfde, of misschien wel wat meer jeugdspelers. Het is misschien wel handig om een flyer/informatiefolder te maken voor de ouders wat het inhoud om hun kind tegen andere verenigingen te laten spelen. Misschien, bij genoeg animo, dat er zelfs een nieuw team in de derde klasse kan worden opgericht met 3 nieuwe jeugdleden en een oudere die hun begeleid. Allemaal mooie ideeën, we zullen zien wat er van komt. Eerst dit team maar bij elkaar houden, misschien nog één speler erbij en dat we dan verder kunnen kijken.

Het is een prachtig seizoen geweest. We zullen zeker weten volgend jaar weer voor eenzelfde resultaat dan wel beter gaan! Heel erg bedankt allemaal voor de steun en hopelijk volgend jaar weer zo een leuke competitie!

Eén van de teamleiders,
Maarten Bosma

  Dwingeloo 2     1512 - Assen 4    1499 3½ - 2½
1. Piet Tijssen    1613 - Gertjan Haan  1517 1 - 0
2. Bé Damman      1536 - Kenneth Muller 1454 1 - 0
3. David Langbroek   1580 - Jacob Dijkstra 1550 ½ - ½
4. Bart de Kwaasteniet 1485 - Maarten Bosma 1699 0 - 1
5. Fokko Doornbos   1467 - Jari Michels  1275 1 - 0
6. Ben Vinke      1390 - Daniël Kuperus   0 - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.