Ook Atlantistoernooi groot succes voor SC Assen

Maar liefst 5 Assenaren kwamen aan de start in de Atlantis Meestertienkamp, verdeeld over 3 van de 5 groepen.

Het mooiste affiche was natuurlijk de uitnodiging van Renze voor de Meestertienkamp, en hij stelde niet teleur. Wat heet: na een start van 1,5 uit 3 ging het ineens lopen, en mede geholpen door een paar ietwat gelukkige remises bleek Renze na 8 ronden zomaar alleen aan de leiding te gaan met 5,5 uit 8! Winst in de laatste ronde op de als eerste geplaatste IM Xavier Bedouin zou dus toernooiwinst betekenen, en ook nog een heuse IM-norm… En Renze faalde niet: hij won op prachtige wijze en werd daarmee dus toernooiwinnaar! Een geweldige prestatie, die niet in woorden uit te drukken is. Renze, nogmaals van harte!

We hebben echter nóg een groepswinnaar te vieren. In de E-groep was Gerbert namelijk heer en meester: 7,5 uit 8, het hoogste winstpercentage van alle deelnemers! Een absolute wereldprestatie; Gerbert, ook jij nogmaals gefeliciteerd!

Wie dacht dat dat alle topprestaties waren heeft het mis: Lukas speelde in de D-groep zo ongeveer het toernooi van zijn leven. 4,5 uit 8 klinkt misschien niet bijzonder, maar een TPR van 1783 en een W-We van +2,17 scoor je niet zomaar. Lukas, klasse gespeeld!

De andere twee Assenaren die in actie kwamen, waren Jan B. (3,5 uit 8 in de D-groep) en Bert (3 uit 8 in de E-groep); zij konden misschien niet tippen aan hun clubgenoten, maar soms is meedoen belangrijker dan winnen!

Alles over dit toernooi is te vinden op de toernooisite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.