Mooie resultaten AB-team in ronde 2 en 3

Verslag: Sjoerd

Een verzwakt AB-team trad zaterdag 15 oktober aan in Hengelo om te spelen in de tweede en derde ronde van de Promotieklasse A Midden Oost. Omdat Ivo op het Univé toernooi aantrad, moesten we het dit keer doen zonder onze kopman.

In ronde 2 stond het sterke Minerva uit Hengelo op het programma. Onderweg werd er rekening gehouden met een nederlaag, maar we maakten een zeer gelukkige start.
Op bord 1 verloor Rieks Taal tegen Thomas Hummel een stuk, maar in de verwikkelingen die volgden kreeg Rieks zijn stuk terug. Even later besloot Rieks een kwaliteit te offeren, met als compensatie een mooi loperpaar. Toen Rieks één van zijn lopers ruilde tegen een paard dreigde een verloren stelling op het bord te komen. Tot verbijstering van een ieder sloeg Thomas de loper met zijn toren, waardoor mat in één mogelijk werd: 1-0 voor.
Kenneth had het de gehele partij erg lastig. Zijn koning stond voortdurend op de tocht en gedurende de partij verdwenen diverse pionnen van het bord. De kwaliteit die Kenneth meepakte bleek onvoldoende en de pionnen van zijn tegenstander rukten onbedreigd op: 1-1 gelijk.
Gertjan speelde een prima partij. Hij zetten zijn tegenstander stevig onder druk. In een combinatie met zijn twee paarden vergaloppeerde Gertjan zich lelijk en plots stond hij een paard achter. Dat paard van zijn tegenstander bivakkeerde echter lange tijd op a8 en Gertjan wist initiatief te houden. Dat initiatief leidde tot de volgende stelling met wit aan zet:

Op bord 4 speelde debutant Arjan een puike partij, waarin hij steeds het spel probeerde te maken. Zijn inzet leek beloond te worden met een eerste winstpartij. In tijdnood schwindelde zijn tegenstander echter naar een onterechte overwinning. Cruciaal was de volgende stelling waar Arjan zijn tegenstander met het wanhopige Pe3 een matdreiging in de stelling vlocht.

  Assen A1    1629 - Minerva A1    1769 2 - 2
1. Rieks Taal   1741 - Thomas Hummel  1876 1 - 0
2. Gertjan Haan  1574 - Jorian Knepper  1774 1 - 0
3. Kenneth Muller 1573 - Wouter Lardinois 1719 0 - 1
4. Arjan Dwarshuis   - Rik Suurmond   1707 0 - 1

In de volgende ronde speelden we tegen Baarnse SV die we niet mochten onderschatten.
Arjan herstelde zich uitstekend van de zware ochtendpartij en snoepte in een regelmatige aanvalspartij diverse pionnen mee, waarna zijn tegenstander het snel voor gezien hield. 1-0.
Rieks speelde de sterren van de hemel in een partij die wat mij betreft partij van de week mag worden, kortom Rieks stuur de zetten maar op naar Martin: 2-0 voor!

Gertjan werd dit keer onder stevige druk gezet. Zijn koningstelling werd zwaar onder schot genomen en kwam gehavend uit de strijd. Na een zetherhaling, die zijn tegenstander gebruikte om de 35-ste zet te halen, ging witte dame in de punt aanval van de aanval en kon Gertjan zijn koning omleggen: 2-1.
Kenneth pakte in de opening het initiatief maar in het middenspel kreeg hij een aardige aanval over zich heen. Met kunst en vliegwerk wist Kenneth te keepen, maar na de tijdcontrole bezweek hij onder de druk en moest een paard inleveren. Even leek het er op dat Kenneth wat rommelkansjes kreeg, maar zijn tegenstander bleef alert en haalde het punt binnen: 2-2.

  Assen A1    1629 - Baarnse SV A1   1587 2 - 2
1. Rieks Taal   1741 - Yme Brantjes    1774 1 - 0
2. Gertjan Haan  1574 - Daan Lensink    1722 0 - 1
3. Kenneth Muller 1573 - Kasper Wiegers   1637 0 - 1
4. Arjan Dwarshuis   - Mees Heeringa   1216 1 - 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.