Veldkei naar NK Basisscholen, Kloostertuin net niet (maar nu wel! Update 30 maart)

Afgelopen zaterdag (24 maart) vond in Groningen het NOSBO-kampioenschap voor basisscholen plaats. Assen was met maar liefst drie teams vertegenwoordigd: de Kloostertuin, de Veldkei en Theo Thijssen.

Vorig jaar waren de Groningse scholen veel sterker dan de Drentse, ditmaal mengde de Veldkei, met Joël op 1 en Sam op 2, zich in de strijd om de podiumplaatsen en eindigde uiteindelijk als tweede achter het ongenaakbare Dom Helder Camara (Groningen). Daarmee mogen zij eind mei naar Leiderdorp om daar de eerste ronde van het NK te spelen! De Kloostertuin, met Tycho, Timo en Jiske in de gelederen, haalde het helaas net niet; zij eindigden als vijfde, net een plaatsje te laag. Theo Thijssen, zonder clubspelers, was ditmaal duidelijk te zwak; zij hielden alleen de Diedeldoorn (Emmen) onder zich.

Uitslagen (helaas ditmaal geen individuele resultaten) zijn te vinden op de website van De Paardensprong. Een verslag van de Veldkei is te vinden op hun website.

UPDATE: Het als derde geëindigde De Zaaier (Delfzijl) heeft zich afgemeld voor het NK. Daardoor mag de Kloostertuin alsnog een team afvaardigen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.