Prijswinnaars interne competitie bekend; komende vrijdag eerste rapidavond

De interne competitie (bekijk hier de eindstand) is dit seizoen gedomineerd door Ivo Maris, maar achter hem vond een spannende strijd plaats voor de overige prijzen. Voorzitter Sjoerd Homminga wist uiteindelijk de tweede plaats te veroveren, door in de laatste ronde zijn concurrent Gertjan Haan te verslaan. Gertjan eindigde wel als derde en is daarmee meteen de beste jeugdspeler in de interne competitie.

Ook dit jaar was er een apart klassement voor de B-groep. Hier was Robert Dijks de sterkste; hij bleef Tinus Spriensma 34 punten, en nieuwkomer Peter Nijmeijer bijna 200 punten voor. In het algemeen klassement eindigden zij als zevende, achtste, en vijftiende, en Peter is met die klassering de beste debutant van dit seizoen.

Ook de jeugdspelers hadden weer hun eigen klassement. Zoals gezegd was Gertjan Haan de beste, maar omdat hij ook een ranglijstprijs heeft gepakt schuift de jeugdprijs door naar Kenneth Muller, die in het algemeen klassement als negende eindigde en dit seizoen een duidelijke sprong voorwaarts heeft gemaakt. Op de vierde plaats in dit klassement een opvallende naam: Tycho Bruggink, negen jaren jong en één van de grootste talenten van het noorden, maakte halverwege het seizoen zijn debuut in de interne competitie en heeft met een uiteindelijke twintigste plaats in het algemeen klassement zijn naam nu al gevestigd.

De interne competitie is nu afgelopen, maar er is nog een rapidcompetitie, die komende vrijdagavond begint. Vier partijen per avond met 25 minuten p.p.p.p. als speeltempo, iedereen mag meedoen, en op de laatste avond zijn er prijzen in natura. Doet allen mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.