Prijzenregen in Ten Boer!

      Geen reacties op Prijzenregen in Ten Boer!

Vandaag (28 september) was het tijd voor het eerste Grand-Prix-toernooi van het seizoen, in Ten Boer. Een zeer druk bezet toernooi, want maar liefst 96 jeugdschakers hadden zich aangemeld! Daaronder ook zes Assenaren, waarvan één NotaBene-leerling, maar wel een zeer talentvolle!

Geen Tycho ditmaal in groep A; een EK is toch iets belangrijker. Jesper mocht daardoor de eer hooghouden in de hoogste groep, die iets later begon doordat de familie Mönster blijkbaar onderweg uit Duitsland wat vertraging op had gelopen. Jesper mocht in de eerste twee ronden meteen tegen onze oosterburen aantreden; in de eerste ronde kwam hij tegen broer Michel een kwaliteit voor, maar omdat zijn dame buitenspel stond had hij geen verweer tegen de zwarte aanval, en in de tweede ronde nam hij daarom maar revanche op zus Madita, die uiteindelijk de verrassende toernooiwinnares zou worden! Ronde 3 bracht een witpartij tegen favoriet Jonas Hilwerda, die in de eerste twee ronden verrassend puntloos was gebleven; helaas zette die trend zich niet voort, want Jesper verloor wat pionnen en was kansloos. In ronde 4 kwam Jesper tegen Daniël Apol goed weg met eeuwig schaak, maar in ronde 5 ging het stukken beter: Pieter van Foreest gaf ineens zijn dame weg… De 2,5 uit 5 die Jesper daardoor had verzameld bleek uiteindelijk genoeg voor een derde prijs, achter Madita (die zoals gezegd verrassend de groep won) en Jonas, die ook zijn laatste twee partijen wist te winnen maar op onderling resultaat de eerste prijs miste. Een mooie prestatie Jesper, gefeliciteerd!

Vincent mocht in groep C uitkomen en deed dat uitstekend: één nederlaag tegen Silvan Heijnen (die daardoor de groep won), een remise en drie overwinningen leverden 3,5 punten op, goed voor een gedeeld eerste plaats, maar op onderling resultaat een tweede prijs. Fantastisch gedaan Vincent, van harte!

Abedin speelde een groep lager ook een uitstekend toernooi. Marrit Adema was weliswaar ongenaakbaar (zoals het afgelopen jaar gebruikelijk!) en stond slechts een halfje af, maar Abedin speelde zich in haar kielzog naar plaats twee met 3 uit 5, onder andere door de andere twee dames in deze groep de baas te blijven. Klasse Abedin!

Weer een groep lager mocht Brian zijn kunsten vertonen, en dat ging hem meer dan uitstekend af! Gestart met 3 uit 3, daarna een nederlaag, maar in de vijfde ronde een cruciale overwinning tegen Tristan van Foreest (die tot dan alles had gewonnen), en door ook de laatste twee partijen te winnen was het kassa: een eerste prijs voor Brian met 6 uit 7! Geweldig gespeeld Brian, gefeliciteerd!

Onze eigen Tristan kwam uit in groep G, en dat bleek een onverwacht sterke groep te zijn. Al in de eerste ronde trof Tristan Machteld van Foreest, met haar 6 jaar één van de jongsten vanmiddag, en ook de meest succesvolle, want als enige zou ze al haar partijen winnen! Na die nederlaag kreeg Tristan de smaak te pakken, want na een remise in ronde 2 won hij drie partijen op rij. Daarna kwam er helaas weer een kink in de kabel met een tweede verliespartij, maar met een wat gelukkige remise in de laatste ronde kwam Tristan uit op 4 uit 7, en dat bleek precies genoeg voor een derde prijs! Mooi gedaan Tristan, van harte!

Tenslotte was er in groep M (13 groepen inderdaad!) een zeer aangename verrassing. Frank Nijmeijer (inderdaad de zoon van Peter) maakte zijn Grand-Prix-debuut, en zal vooraf vast op een prijsje hebben gehoopt. Hij begon met een vrije ronde (door een late afmelding was de groep oneven), om daarna meteen ook maar zijn allereerste Grand-Prix-partijoverwinning te boeken. En het werd steeds mooier… Ronde na ronde kwam Frank trots zijn overwinningen melden, en de grijns op Peters gezicht werd volgens mij ook steeds breder 😉 De teller hield uiteindelijk op bij vijf overwinningen en één remise, en daarmee had Frank zomaar een eerste prijs te pakken met maar liefst anderhalf punt meer dan de nummer twee! Wie weet hebben we er over een jaar of twee opnieuw een toptalent bij?

Zes Assenaren, zes prijzen. Ik kan me niet herinneren dat we ooit een 100%-prijzenscore hebben behaald! Een mooie stimulans voor de club, maar vooral ook voor onze helden!

De uitslagen zijn te vinden op de NOSBO-site, foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.