Asser jeugd begint prima aan nieuw Grand-Prix-seizoen!

SC Ten Boer mag dan wel geen seniorenafdeling meer hebben, de jeugdafdeling is nog altijd bloeiende en hun Grand-Prix-toernooi trekt ieder jaar een mooi deelnemersveld. Eergisteren (19 september) reisden daarom vier Asser jeugdspelers af naar het altijd gezellige Buurhoes om wat potjes te spelen, en dat deden ze niet onverdienstelijk!

Jaël was in groep D de hoogst geplaatste Assenaar, maar op rating was hij de op één na zwakste speler van de groep, en na twee nederlagen zag het er dan ook niet best uit. Gelukkig kwam daarna de ommekeer: vier overwinningen op rij, onderbroken door een vrije ronde (alle groepen bestonden namelijk uit zeven spelers, behalve vier groepen van zes), en dat bleek tot onze grote verrassing voldoende voor de eerste prijs! Fantastisch gedaan Jaël, nogmaals van harte! (De groep bleek overigens zeer dichtbij elkaar te zitten in de eindstand: maar liefst vijf van de zeven spelers eindigden gelijk op 50%!)

Lyne speelde in groep E, één van de groepen van zes. Ze verloor de eerste ronde, maar drie overwinningen later mocht ze een onderling duel om de groepswinst uitvechten. Dat ging helaas niet goed, maar met 3 uit 5 werd het, op onderling resultaat, toch nog een derde prijs; klasse gespeeld Lyne! (Oorspronkelijk was dit trouwens een groep van zeven, maar één van de deelnemers kwam niet opdagen…)

Frank mocht uitkomen in groep G, maar helaas had hij zijn dag niet helemaal; één overwinning en twee remises leverden niet meer dan een zesde plaats op. Toch ging Frank niet met lege handen naar huis: hij kreeg een mooie medaile voor de moeite, en hij bleek één van de vijf gelukkigen die de prijsvraag (zie onderaan) correct hadden beantwoord!

Tenslotte deed in de onderste groep, ook één van zes, Adriaen mee, en hij had weer eens een prima dag: drie overwinningen en twee nederlagen leverden namelijk een derde prijs op. Prima gespeeld Adriaen!

Drie prijzen dus, een mooie start van het nieuwe seizoen! Helaas weten we nog niet wanneer het volgende toernooi is, dus afwachten maar…

Resultaten (NOSBO-site)Foto’s (Facebook)

En dan, zoals aangekondigd, de prijsvraag:

Oplossing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.