Ook winst op Lonneker

      Geen reacties op Ook winst op Lonneker

Verslag: Sjoerd

Zaterdag 12 december mochten we naar Lonneker om onze koppositie te verdedigen. Na drie overwinningen en twee punten los op de concurrentie, hadden we ons te doel gesteld om weer te winnen. Na een reis vol hindernissen, omleidingen en een korte pitstop kwamen we om één voor één aan op de plaats van bestemming.

Na twee uur spelen zag het er gunstig uit met vlotte overwinningen van Elmar en Ivo in respectievelijk 16 en 22 zetten.

Elmar kreeg met zwart een Evansgambiet op het bord tegen Jokim van den Bos. Elmar pareerde netjes het witte tegenspel. In onderstaande stelling zijn net paarden geruild op f3.

Kort daarop meldde Ivo zich in de analyseruimte. Met schijnbaar eenvoudig ogende zetten had Ivo een solide stelling opgebouwd tegen Patrick Wiebe.

Bij Pieter ging het ook voortvarend. Zijn tegenstander Menno Monsma speelde met zwart een Grünfeld, een opening die Pieter niet onbekend voor komt.

De 3 – 0 voorsprong was prachtig en op de andere borden was alleen Rieks in ernstige problemen en had Frank voor ruim 20 zetten slechts één minuut op de klok. De rest leek onder controle.

Paul zijn tegenstander Arno van Akkeren speelde tegen het Frans de ruilvariant, die na 10 zetten een mooie symmetrische stelling opleverde.

Arno van Akkeren – Paul den Boer

In onderstaande stand na 25. g3 greep Paul mis:

Bij Maarten ging het tegen teamleider Robin Bos gelijk op. Na het middenspel werd de spanning opgebouwd en ging Maarten voor de kwaliteit met te vage zwarte tegenkansen.

Frank was niet helemaal tevreden over zijn partij tegen Boris Tsoukkerman. Wij zien in ieder geval twee lichtpuntjes: gelukkig kreeg hij niet wederom kort na de opening remise aangeboden, die hij in het teambelang moest accepteren. Daarnaast wist hij de eerder gemelde tijdnood te overleven en kon hij met een remiseaanbod voor ons de twee punten binnenhalen.

Rieks knokte tegen Mart Wennink om een verloren stelling te keepen. Even leek dat te lukken, maar uiteindelijk moest hij toch het onderspit delven.

Geon tenslotte, speelde een degelijke partij met zwart tegen Fabian Stotyn. Nergens kwam Geon in gevaar, controleerde hij de wedstrijd en kon hij een nuttig halfje toevoegen aan onze score.

Wout Knol had wederom de moeite genomen om ons na een lange reis te ondersteunen. Het team heeft dit bijzonder weten te waarderen. Deze support is in ieder geval een extra motiverende factor om een mooi resultaat neer te zetten, wat opnieuw gelukt is.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

  Lonneker     2072 - Assen        2090 3 - 5
1. Patrick Wiebe   2213 - FM Ivo Maris    2369 0 - 1
2. Fabian Stotyn   2172 - Geon Knol      2141 ½ - ½
3. Menno Monsma   2123 - Pieter Tromp    2134 0 - 1
4. Jokim van den Bos 2115 - Elmar Hommes    2100 0 - 1
5. Robin Bos     2067 - Maarten Dijkstra  2036 0 - 1
6. Mart Wennink   1939 - Rieks Taal     2021 1 - 0
7. Boris Tsoukkerman 1933 - Frank van der Werff 1996 ½ - ½
8. Arno van Akkeren 2015 - Paul den Boer    1924 1 - 0

Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.