Asser jeugd ook in Coevorden succesvol!

Zo is er een pauze van drie maanden tussen Grand-Prix-toernooien, en zo vinden er twee op een rij plaats: slechts één week na het toernooi in Leek werd er afgelopen zaterdag in Coevorden alweer gespeeld. Helaas kon ik daar niet bij zijn, maar omdat de uitslagen tegenwoordig razandsnel op de NOSBO-site verschijnen kan ik toch een mooi stukje schrijven. En dat mag ook wel, want er werd opnieuw goed gescoord!

Voor het eerst sinds onze eigen Grand Prix van vorig jaar deden er twee Assenaren mee in de A-groep, maar helaas was die een stuk sterker bezet dan die van vorige week, en dus hadden Brian en Jaël het zwaar: Brian won de onderlinge partij, en verder konden beide heren zelfs geen halfje pakken. Jammer, volgend toernooi beter!

Lyne kwam opnieuw net niet in de A-groep terecht, maar ook nu zal ze daar niet (lang) van gebaald hebben; ze scoorde weliswaar een punt (twee remises) minder dan vorige week, maar 5½ punten bleken genoeg voor de tweede hoofdprijs op rij, dus van harte gefeliciteerd! Ook mooi is dat Lyne nu in drie maanden tijd ruim 200 NJR-punten heeft gewonnen: van 548 naar 762. De A-groep is niet ver weg!

Frank speelde in groep D, en dat bleek ditmaal de laagste groep; er waren namelijk in totaal slechts 29 deelnemers… Helaas kan ik in dit geval niet vertellen of Frank een prijs gewonnen heeft; hij eindigde op de gedeelde tweede t/m vierde plaats, onderling resultaat en SB-score geven geen uitsluitsel (allen van de groepswinnaar verloren, onderling allemaal 1 punt gescoord, en gewonnen van de rest), en het resultaat van de barrage (als die gespeeld is) staat er niet bij. Hopelijk komen we dat nog te weten!
Gelukkig is er altijd nog Facebook, en dus kan ik melden dat Frank de barrage heeft gewonnen en daarmee evenals vorige week de tweede prijs heeft gepakt!

Het blijft dus prima gaan! Over drie weken de volgende Grand Prix, namelijk de onze. Doet allen mee!

Uitslagen (NOSBO-site)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.