Team HaAs overtuigend NOSBO-kampioen D-teams!

De samenwerking met SC Haren op jeugdteamgebied is ons zo goed bevallen, dat we het dit jaar nogmaals wilden proberen, ditmaal in de D-categorie. Namens ons waren Jaël (bord 1) en Lyne (bord 3) opnieuw present, de andere helft van “team HaAs” bestond uit twee nieuwe spelers: Loek van der Hagen (speelde in het Harener AB-team) werd vervangen door zus Janneke (bord 4), en in plaats van Einar Sagel (vakantie) speelde Willem Mooibroek (bord 2). Een mooi team, dat eigenlijk toch wel favoriet mocht worden genoemd!

De vier D-teams speelden samen met het enige C-team dat zich had aangemeld een halve competitie; vijf ronden dus, en wij mochten de eerste ronde toekijken… In de tweede ronde dus onze eerste wedstrijd tegen de Groninger Combinatie (“de Wijsneuzen”), en deze wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met de maximale cijfers, al spartelde de tegenstander van Jaël lang tegen. Een mooi begin! In de tweede ronde, tegen Ten Boer (“de Rode Lopers”) kwamen we snel op 1 – 0, maar toen verloor Janneke even de concentratie en liet ze een volle toren instaan… Een tegenvaller, maar de anderen wonnen gelukkig wel en dus alsnog een 3 – 1 overwinning! Wedstrijd 3, tegen Ten Boer 2 (“TenBoerstePaardensprong”) leverde de tweede 4 -0 overwinning op, waarmee de titel al binnen was, maar we mochten ook nog tegen het C-team (“TerHarenSprong”) spelen om de algemene winst. Dat werd een zeer spannende wedstrijd: Lyne had als enige niet veel moeite, maar Willem kwam niet verder dan remise, en Janneke verzuimde in de opening een stuk te winnen en verloor wat later zelf materiaal… Gelukkig wist Jaël na lange strijd te winnen, dus de 2½ – 1½ overwinning en de groepswinst waren binnen!

Toch wel een overtuigend kampioenschap dus, en het Asser smaldeel heeft zich van zijn/haar beste kant laten zien, want Jaël en Lyne wonnen als enigen al hun partijen! Willem (3½ uit 4) is ook niet serieus in gevaar geweest en kun je er zeker bij hebben op de topborden, Janneke (2 uit 4) mist af en toe nog wat alertheid, maar verder kan ze wat mij betreft met de besten mee!

Uiteraard hoort bij de NOSBO-titel ook plaatsing voor de landelijke D-competitie, en zoals het er nu uitziet gaan we komend najaar in deze samenstelling drie keer naar Den Bosch, en zal dat deze keer namens onze vereniging zijn. Haren (met Jaël in het team) eindigde afgelopen seizoen als 12de, dus aan ons de schone taak dat te overtreffen!

Verslag NOSBO-site (met uitslagen)Foto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.