Grand Prix Ten Boer levert opnieuw hoofdprijzen op!

Gisteren (13 januari) stond in Ten Boer het eerste Grand-Prix-toernooi van het nieuwe jaar op het programma. Een bijzondere editie ditmaal, want het was een afscheidstoernooi: het Buurhoes, waar SC Ten Boer jarenlang zijn onderkomen heeft gehad, was voor het laatst gastheer van schaakactiviteiten… Er werd daarom een speciale extra prijs in het leven geroepen (een Lego-robot ter waarde van 140 euro, die verloot werd onder de groepswinnaars), en die bleek wel wat aantrekkingskracht te hebben: het toernooi trok uiteindelijk bijna 80 deelnemers! Daaronder ook vier Assenaren, en die deden het weer uitstekend!

In de B-groep deden Lyne en Léon mee. Lyne was op het laatste moment uit de A-groep gevallen en werd daardoor favoriet in de B-groep. Dat ligt haar niet altijd even goed, maar ditmaal maakte ze het volledig waar: ze stond slechts twee remises af en werd met een punt voorsprong groepswinnaar! Léon had het helaas minder makkelijk: hij wist tegen de nummers 4 en 5 anderhalf punt te pakken, maar verloor de overige drie partijen. Volgende keer beter!

Ook in de F-groep deden twee Assenaren mee, maar helaas moest Adriaen na drie ronden afhaken, en daardoor bleef Noël als enige Assenaar over in deze groep. Hij was als laatste geplaatst, maar trok zich daar niets van aan en won zijn eerste vier partijen. Ook de vijfde had hij kunnen winnen, maar het werd pat… De zesde ronde leverde wel weer een vol punt op, waarna de laatste ronde helaas verloren ging. Dat maakte gelukkig niet uit, want met 5½ uit 7 werd ook Noël winnaar van zijn groep!

De prijzenkast blijft dus groeien, en het duurt niet lang voor de volgende gelegenheid zich aandient: komende zaterdag organiseert ESG hun Grand-Prix-toernooi!

Uitslagen (NOSBO)Foto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.