Lyne schrijft open groep jeugdtoernooi De Paardensprong op haar naam!

Vandaag vond alweer de negende editie van het jeugdtoernooi van De Paardensprong plaats, ook deze keer deed er weer een leuke groep Assenaren mee, en het werd opnieuw een zeer succesvolle middag voor de club!

Jaël miste vorig jaar de winst van de open groep op het nippertje na een nederlaag in de laatste ronde, en had zich ditmaal opgegeven voor de Topgroep. Als dertiende geplaatst in een veld van 15 leek het een zware middag te gaan worden, maar Jaël sloeg zich er prima doorheen. Tegen zes tegenstanders met gemiddeld bijna 200 ratingpunten meer won hij twee partijen, speelde er twee remise en verloor er twee, een prima 3 uit 6 dus en ruim een punt boven verwachting; geen prijs, maar toch uitstekend gespeeld!

In de open groep deden Willem en Noël het goed met 5 en 4½ punten (uit 8 partijen), maar zij vielen helaas buiten de prijzen. Léon slaagde er wel in een prijs te veroveren: met 5½ uit 8 eindigde hij als veertiende algemeen en als vierde in de D-categorie. Alle ogen waren echter gericht op Lyne, die vandaag misschien wel het beste toernooi van haar leven speelde. Ze was als achtste geplaatst en begon met drie relatief eenvoudige overwinningen, waarna in de vierde ronde zomaar een confrontatie met de ratingfavoriete met bijna 1500 op het programma stond. Een verschil van bijna 500 punten en dus leek het op papier een kansloze missie, maar niets bleek minder waar: met een onderste-rij-grap won Lyne een stuk en wist ze een prachtige overwinning te boeken! Na nog twee overtuigende volle punten mocht ze in de zevende ronde aantreden tegen de medekoploper; Lyne kwam wat minder te staan, maar verdedigde prima en dus werd uiteindelijk de vrede getekend. De spanning was inmiddels ten top gestegen: zo kom je om een leuke middag te hebben, en zo zit je ineens voor de toernooiwinst te spelen! Gelukkig was de indeling Lyne goed gezind en mocht ze ook in de laatste ronde een overtuigend punt bijschrijven, waardoor ze al verzekerd was van de hoofdprijs in de D-categorie. Haar concurrent voor de algemeen klassement wist echter ook te winnen, waardoor het op weerstandspunten aan kwam. We moesten er een hele prijsuitreiking geduld voor hebben, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord: Lyne had meer weerstandspunten verzameld dan haar concurrent, en dus was ze algemeen winnaar van het open toernooi! Wat een geweldige prestatie, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Een prachtige middag dus, en een mooie opmaat naar het PJK, dat volgende week op het programma staat!

Uitslagen: TopgroepOpen groep
Foto’s (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.