Jaël en Lyne opnieuw naar NK D

      Geen reacties op Jaël en Lyne opnieuw naar NK D

Gisteren (24 februari) werd in het Denksportcentrum het NOSBO-PJK afgewerkt. Dit jaar werd voor het eerst ervoor gekozen om het toernooi op één dag af te werken in plaats van de gebruikelijke drie; aan de ene kant begrijpelijk (teruglopende deelnemersaantallen, en het feit dat er geen NK-plaatsen meer op het spel staan in de hoogste categorieën; die worden nu verdeeld in vier kwalificatietoernooien), maar aan de andere kant is het toch wel een beetje een devaluatie van wat het belangrijkste toernooi op de NOSBO-jeugdkalender zou moeten zijn… Aan de andere kant waren er nu ook geldprijzen in de hoogste groepen, en de partijen van de A/B-groep werden live uitgezonden!

In totaal deden 42 spelers mee in de diverse categorieën, waaronder drie Assenaren, die allen in de gecombineerde C/D-groep uitkwamen. Lyne was van hen de enige die in de prijzen viel; als enige meisje in de groep was ze uiteraard op voorhand al van verzekerd van de meisjestitel D en C, en van plaatsing voor het NK D-meisjes. Ze leek zelfs op weg naar de derde plaats in het algemene klassement, maar in de laatste ronde liet ze met een kwaliteit meer een toren in staan, en dat betekende een nul en een terugval naar plaats 6 met 4 uit 7. Dat was een halfje minder dan Jaël, die een solide toernooi speelde, al zal hij het niet leuk hebben gevonden dat hij in het onderling duel met Lyne vrij kansloos werd weggeschoven… 4½ uit 7 was net te weinig voor een prijs, maar Jaël verzekerde zich met een gedeelde vierde plaats van deelname aan het NK D! Noël deed als derde Assenaar mee; hij had het niet makkelijk (meteen in ronde 1 tegen Lyne, om maar een voorbeeld te noemen), maar zijn partijen tegen lager gerate tegenstanders wist hij allemaal te winnen, en dat leverde uiteindelijk 3 uit 7 op. Daar kun je meer verder!

En daarmee zit dit toernooi er al weer op voor dit seizoen, en zijn de gebruikelijke NK-plaatsen weer veilig gesteld!

Verslag NOSBO met eindstandenFoto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.