Leandro Slagboom wint Grand Prix Assen

Als onderdeel van het nevenprogramma van het Nederlands Jeugdkampioenschap is zondag 29 april de Grand Prix van Assen gehouden in het van der Valk motel.

De A groep werd gewonnen door Leandro Slagboom die in ronde 3 ratingfavoriet Alla Kastanieda versloeg. Alla werd tweede en Sven Broersma, die een halfje snoepte van Leandro, werd derde. In het geweld van deze groep moesten Assen-spelers Jaël Wierenga en Lyne Bruggink het hoofd buigen voor het podium.

De eerste prijs in groep B bleef in Assen en ging naar Willem Telgen, die als laagst gerate speler ongeslagen bleef. Een prima prestatie van dit talent. Florian Molanus had evenveel punten als Willem en omdat ze onderling remise speelden werd Florian op een half Sonneborn-Berger-punt tweede. Simon te Biesbeek werd derde.

Groep C werd gewonnen door Remmelt Hofstra, die alleen in de vierde ronde verloor van derde prijswinnaar Gianluca Cioffi. Sono Folkers ging na de vierde nog met 4 uit 4 aan kop, maar verloor in ronde vijf van Remmelt en moest genoegen nemen met de tweede prijs.

In groep D werd Elisa Oostinga ongeslagen eerste, door slechts twee remises af te staan. Rhys Arnold verloor ongelukkig in ronde drie omdat hij iets te laat aan zijn bord verscheen, maar werd wel tweede op de voet gevolgd door Luna Huang, die met 4,5 punt derde werd.

Eveneens met 6 punten werd groep E een prooi voor Mikhail Yaqoub. Voor de tweede en derde prijs moesten de rekenmeesters aan de slag, omdat Kyran Pen, Noël Koene en Quinn van Dijk elk 5 punten hadden. Bij de prijsuitreiking dacht de organisatie dat de Sonneborn-Berger-punten de doorslag zouden moeten geven, maar op onderling resultaat is Kyran tweede en Noël derde geworden. De beker zal nagestuurd worden naar Hoogeveen.

De leukste groep was in ieder geval de laatste. Hier werd gezellig gespeeld en plezier stond hier voorop. Isidora Koenes verloor slechts éénmaal evenals Serana Tunyluhulima. Met twee verliespunten werd Idjaz Hulshof derde.

Uitslagen (NOSBO)Foto’s (Harry Gielen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.