Ivo voor de tweede keer NOSBO-kampioen!

Het Hemelvaartsweekeinde staat traditioneel niet alleen in het teken van het NK D, maar ook van het Groninger Weekendtoernooi, waarin ook dit jaar het NOSBO-kampioenschap op het spel stond. Ditmaal deden zeven Assenaren een gooi naar de prijzen, en met veel succes!

Het grootste succes werd uiteraard behaald door Ivo, want hij wist na 2015 voor de tweede keer het toernooi op zijn naam te schrijven! Vier overwinningen werden gevolgd door twee remises, waardoor Ivo voor de laatste ronde de koppositie deelde met GM Sipke Ernst, en de slotronde spannend beloofde te worden. De spanning was echter al vrij snel weg: Ivo had al snel groot voordeel en won overtuigend, maar Ernst werd opvallend makkelijk weggespeeld en leed een kansloze nederlaag, en dus was de titel voor Ivo!

Een ander prachtig resultaat werd behaald door Jaël. 3 uit 7 is op papier niet veel, maar dat was wel tegen een ratinggemiddelde van bijna 1900, en dan ziet het er ineens heel anders uit: ruim 2 punten meer dan verwacht, en dus kan Jaël een flinke ratingwinst tegemoet zien!

Rieks leek ook op weg naar een topklassering met 3½ punten uit de eerste vijf partijen, maar helaas kon hij de laatste dag niet meedoen… Jammer! Daardoor kon Geon nog net een half punt boven, en Paul gelijk met Rieks eindigen. Waheeb speelde een wisselvallig toernooi en eindigde op 3 uit 7, en Lukas was helaas volledig uit vorm; het is dat hij in de vijfde ronde oneven was, anders was hij zonder punten geëindigd…

ToernooisiteUitslagen en standen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.