Jaël sluit zwaar NK B toch nog af met overwinning

Jaël heeft in zijn debuut in het NK ABC helaas niet voor een stunt kunnen zorgen in de B-categorie. Alleen in de laatste ronde wist hij zijn partij te winnen, en daarnaast behaalde hij twee remises, maar met een beetje geluk had er zeker meer in gezeten! In de openingsronde mocht Jaël al op zet 9 op f7 inslaan, maar hij kon zijn voordeel niet naar winst verdichten en moest genoegen nemen met remise, waarna hij in ronde 2 in een ingewikkelde stelling de juiste zet miste en in een koningsaanval werd opgerold. In de derde ronde verloor Jaël na een lastige partij opnieuw, maar de computer geeft een verborgen remisevariant aan… Na een harde nederlaag in de vierde ronde kwam in de vijfde ronde eindelijk weer eens een winnende stelling voor Jaël op het bord, maar dat hij genoegen nam met eeuwig schaak is na drie nullen op rij te begrijpen. In de zesde ronde leek er opnieuw een remise uit te rollen, maar na een ongelukkige pionzet bleek de zwarte koningsvleugel te zwaar verzwakt, en dus werd het opnieuw een nederlaag. Gelukkig was er na al dit onheil nog een mooie afsluiting: de laatste tegenstander leek koste wat kost te willen verliezen, en Jaël zette hem dan ook in slechts 18 zetjes van het bord.
Slechts 2 uit 7 dus, maar gelukkig zijn er volgend seizoen weer nieuwe kansen om te vlammen!

ToernooisiteUitslagen NK BPartijen (Chess24)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.