Het NOSBO-clubkampioenschap E-categorie, zaterdag 5 april

Na enkele jaren afwezigheid mocht het wel weer eens een keer, en omdat we voldoende spelers (vier borden en minstens één reserve) hadden, schreef ik het volgende team in: 1. Silvia van der Werff; 2. Leon de Diego; 3. Gerbert Leeftink; 4. Arno Schaveling; reserve Lieke Voorintholt. Helaas voor Lieke mocht er niet gewisseld worden in de opstelling, dus geen speeltijd voor haar. Maar de andere vier moesten toch wel een goed resultaat neer kunnen zetten, dacht ik zo.

Er deden maar liefst elf teams mee. Vorig jaar waren er maar vier teams, een verdrievoudiging dus! Een volledig speelschema zou te lang duren, dus werden er zeven ronden Zwitsers gespeeld. En dan maar hopen dat je in de eerste ronde niet oneven bent; stel je voor; de hele rit vanuit Assen, alleen om de eerste ronde aan de kant te staan…

Maar gelukkig waren we niet oneven; sterker nog, de hele dag zijn we niet oneven geweest. Misschien komt dat wel doordat we de hele dag bovenin het klassement te vinden waren(?)…

Maar laat ik nu eens vertellen hoe de wedstrijden gingen:

Ronde 1: Unitas 2 – Assen

1. Cherif Palmier - Silvia 0 - 1
2. NO       - Leon  0 - 1 regl.
3. Jasmijn Palmier - Gerbert 0 - 1
4. Lucas Brouwers - Arno  0 - 1

De tweede bordspeler van Unitas 2 (een invaller) was niet op tijd en bezorgde ons meteen een bordpunt. Gerbert geeft Herdersmat en zorgt binnen een minuut voor 2 – 0, en niet veel later hebben Silvia en Arno ook het punt binnen. Een lekker begin!

Ronde 2: Assen – Groningen 1

1. Silvia - Olav Mostertman   0 - 1
2. Leon  - Melchior Hillenkamp 0 - 1
3. Gerbert - Jorden van Foreest 1 - 0
4. Arno  - Wietse Hoekstra   1 - 0

Silvia verliest kansloos van de NOSBO-kampioen, en ook Leon kan het niet bolwerken (hoewel hij misschien eeuwig schaak had kunnen geven), maar Gerbert (had een toren minder, maar mocht een volle dame slaan) en Arno winnen wel en redden zo een wedstrijdpunt. Niet slecht tegen dit sterke team!

Ronde 3: Haren 2 – Assen

1. Roward Huizing  - Silvia 0 - 1
2. Hugo Klijn    - Leon  1 - 0
3. Jonathan Krale  - Gerbert 0 - 1
4. Jelle van Kuiken - Arno  0 - 1

Leon lijkt zijn concentratie bij de vorige partij te hebben achtergelaten en verliest snel, maar de andere drie winnen, zij het wel met enige moeite. We staan nu samen met Groningen 1 tweede achter Haren 1, dat nog geen halfje heeft laten liggen.

Ronde 4: Assen – Haren 1

1. Silvia - Robert van Ark 1 - 0
2. Leon  - Marinus Jongman 0 - 1
3. Gerbert - Peter Berghuis ½ - ½
4. Arno  - George Scharke 1 - 0

De wedstrijd tegen het sterkste team, maar van het ratingverschil is niet veel te merken. Leon verliest opnieuw snel, maar Silvia en Arno winnen (opmerkelijk) eenvoudig, en Gerbert heeft opnieuw geluk: zijn tegenstander biedt in gewonnen stelling remise aan! Dat is een belangrijk halfje, en twee dure matchpunten voor ons, want Groningen 1 speelt gelijk. We staan nu alleen aan de leiding!

Ronde 5: Leek 1 – Assen

1. Sven Groenwold  - Silvia 0 - 1
2. Adrian Kuiper  - Leon  0 - 1
3. Lelie Feldbrugge - Gerbert 0 - 1
4. Michiel van Osch - Arno  0 - 1

Leon moest van mij minstens vijf minuten gebruiken, maar slaagt daar niet in. Maar wat geeft dat, als je in no-time wint? De anderen volgen dat goede voorbeeld, en zo staat in niet veel meer dan vijf minuten 4 – 0 op het scoreformulier. Omdat Groningen 1 en Haren 1 2 – 2 spelen tegen elkaar, staan we nu twee punten voor!

Ronde 6: Assen – Unitas 1

1. Silvia - Dennis van den Bergh 1 - 0
2. Leon  - Cindy Yang      1 - 0
3. Gerbert - Tobias Brouwers   1 - 0
4. Arno  - Erblin Ibrahimi   1 - 0

Leon en Gerbert winnen snel (Leon neemt eindelijk de tijd!), Silvia verzilvert twee pluspionnen tegen de nummer negen van Nederland, en Arno krijgt veel materiaal voor zijn dame en weet daar wel raad mee. 4 – 0 tegen Unitas 1, dat is een klein feestje waard. Nog maar twee bordpunten nodig!

Ronde 7: Assen – Groningen 2

1. Silvia - Jorn Veenstra   1 - 0
2. Leon  - Walda Maat    1 - 0
3. Gerbert - Tom Stomphorst  1 - 0
4. Arno  - Lucas van Foreest 1 - 0

We hoeven niet lang in spanning te zitten, want Arno en Leon brengen al snel de punten binnen. Gerbert en Silvia verhogen de feestvreugde door voor de derde 4 – 0 op rij te zorgen. We zijn kampioen!

De klopksimultaan tegen Geon Knol (Geon 8 minuten, de anderen 5) eindigde uiteraard in 4 – 0 voor Geon, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. We zijn KAMPIOEN en mogen naar het NK!

De vader van Leon heeft nog een mooi fotoalbum gemaakt van onze helden. Bekijk het hier.

Lees ook het verslag op de NOSBO-site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.