Viktor Akotchik wint Open Drents

Het Open Drents werd dit jaar weer als zevenrondig rapidtoernooi gespeeld, op zaterdag 3 mei in De Steiger. 41 schakers bleken bereid de handschoen op te nemen, waaronder twee duidelijke ratingfavorieten: Laszlo Cako, topscorer in KNSB 1A met 8 uit 9 namens Unitas, en Viktor Akotchik, eerste bordspeler van Van der Linde. Zij speelden tegen elkaar remise en wonnen hun overige partijen, zodat weerstandspunten de winnaar moesten aanwijzen. Die bleken in Winschoter voordeel te zijn, waardoor de (onlangs weer opgedoken) wisselbeker een nieuwe naam krijgt: Viktor Akotchik. In de schaduw van de kanonnen speelde de jonge Amsterdammer Jouke van Veelen misschien wel het toernooi van zijn leven, want met 5,5 punten legde hij beslag op de ongedeeld derde plaats, plus de eerste ratingprijs t/m 1750.

Voor meer informatie en de volledige eindstand zie de toernooisite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.