Interne competitie: spanning stijgt met twee ronden te gaan!

Sinds het laatste bericht over de interne competitie is er het een en ander in de stand veranderd. Maarten Dijkstra leek onbedreigd op zijn derde clubtitel af te gaan, maar de laatste paar weken lijdt hij regelmatig puntverlies: een nul tegen Pieter Tromp in ronde 27, en nu een remise tegen Elmar Hommes in ronde 31 (bekijk een analyse van deze partij hier). Pieter heeft zijn laatste zeven partijen allemaal in winst weten om te zetten, en is Maarten nu tot op centimeters genaderd: slechts 6,5 punten scheiden de twee matadoren. In hun schaduw strijden Elmar Hommes en Martin van Velzen om de derde plaats, waarbij Elmar gezien zijn 56 punten voorsprong toch wel de beste kansen heeft.

Ook in de B-groep wordt het nog verrassend spannend. Frank van der Werff lag halverwege het seizoen een straatlengte voor, maar heeft zijn hele voorsprong zien verdampen. In ronde 29 raakte hij de leiding zelfs kwijt aan Tinus Spriensma, maar die stond de kop weer af in ronde 31. Frank koestert nu een voorsprong van 28,6 punten op zijn achternaamgenoot Freek (zoals bekend geen familie), terwijl Tinus ook nog mag hopen.

De strijd bij de jeugd is inmiddels ruimschoots beslist: Gertjan Haan ging als eerste meedoen en heeft in die tijd een beslissende voorsprong genomen. In ronde 31 miste hij tegen Ton van Velzen een remisekans in het pionneneindspel, maar de hoofdprijs kan hem niet meer ontgaan.

Bekijk alle uitslagen en standen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.