Rieks Taal nieuwe jeugdkampioen Schaakclub Assen

Het lange schaakseizoen van de jeugd is gisteren tot een einde gekomen met de laatste twee ronden. Geheel volgens de verwachting stond Rieks Taal zijn leidende positie niet meer af; hij stond immers meer dan 100 punten voor. De strijd om de tweede plaats was spannender, maar uiteindelijk geen veranderingen op de laatste avond: ************** haalde het voor Kenneth Muller. Weer 100 punten daarachter eindigde Gertjan Haan als vierde, met een ruime voorsprong (600 punten!) op Silvia van der Werff.

In de B-groep een onwaarschijnlijke eindstand: slechts 0,3 punten tussen de nummers één en twee! De broertjes Schaveling domineerden vanaf het begin deze groep, en met nog twee ronden te gaan stond Arno bovenaan. Maar ziedaar, op de laatste avond komt Martijn toch weer voorbij, om met miniem verschil te winnen. Op gepaste eindstand eindigde Lieke Voorintholt als derde in deze groep.

Via de jeugdpagina zijn de eindstanden te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.