Assen AB weer op pad in Zwolle

      Geen reacties op Assen AB weer op pad in Zwolle

Verslag: Elmar

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de laatste ronde van de AB competitie.
Voor mij is dit alweer het 5e seizoen dat ik uitkom in deze competitie, dit geldt ook voor Pieter. Samen met debutanten Frank en Ivo speelden we 7 rondes en zijn we uiteindelijk zoals verwacht in de middenmoot geëindigd (4e van 8).

De 6e ronde speelden we tegen Minerva. Minerva is op papier een stuk zwakker en dankzij het ontbreken van bord 1 behoorden we absoluut te winnen.

Pieter had deze ronde dus een vrij punt, en tja… hoe kom je dan de tijd door? Schaken is al niet een bijzonder actief spel, laat staan als je geen tegenstander hebt. Daarom keken we even gek op toen Pieter naast mij even een dutje aan het doen was.
In tegenstelling tot Pieter ging Ivo opgewekt en snel in de aanval, zijn tegenstander kwam daardoor vrij ongemakkelijk te staan. Toen de stukken van Ivo verpletterend binnenkwamen hield zijn tegenstander het maar voor gezien.
Frank speelde zijn bekende draak-systeem, door scherp spel wist hij een kwaliteit te veroveren. Toen zijn tegenstander roekeloos ten aanval ging kon Frank met nauwkeurig spel een stuk en daarmee de partij winnen.
Ik was echter de enige waarmee het niet zo voortvarend ging, de compensatie voor 3 geofferde pionnen bleek toch niet zo goed uit te pakken als ik dacht. Echter toen mijn tegenstander zich slecht verdedigde kon ik met wat offerwerk doorbreken en via een aftrekschaak het punt toch binnenhalen.

Met een mooie 4-0 zege hadden we de smaak goed te pakken, als afsluiter mochten we tegen Schaakmaat 2.

Ditmaal keer was ikzelf als eerste klaar. Met zwart kreeg ik een sterke aanval op de damevleugel, toen ik een pion wist te winnen deed mijn tegenstander er een schepje bij door een vol stuk cadeau te doen.
Onze voorsprong was helaas van korte duur, Ivo probeerde iets nieuws in de opening. Dit wierp echter niet zijn vruchten af. Zijn tegenstander wist helaas wel waar die mee bezig was en in het eindspel werden zijn vrijpionnen teveel voor Ivo.
Pieter was deze ronde natuurlijk goed uitgerust! En dat was te merken ook, met een gezonde stelling kreeg hij controle over de A-lijn. Het zag er allemaal aardig gelijkwaardig uit tot Pieters opponent een mat achter paaltjes over het hoofd zag, 2-1 dus.
Frank was zaterdag erg belangrijk voor Assen, in een verloren eindspel heeft Frank alles op alles gezet om er toch wat van te maken. En succesvol ook nog! Want een remisestelling bleef over en daarmee de 2e zege voor Assen.

Hier nog even de gedetailleerde uitslagen:

  Assen        - Minerva     4 - 0
1. Pieter Tromp    - NO        1 - 0 Regl.
2. Elmar Hommes    - Thomas Hummel  1 - 0 	 
3. Ivo Maris      - Wouter Lardinois 1 - 0
4. Frank van der Werff - Nathan Budak   1 - 0

  De Schaakmaat 2  - Assen        1½ - 2½ 	 
1. William Cornelies - Pieter Tromp    0 - 1	 
2. Joost Hoogland  - Elmar Hommes    0 - 1	 
3. Remko Huzen    - Ivo Maris      1 - 0	 
4. Marion Severijnen - Frank van der Werff ½ - ½

(Naschrift webmaster: Ivo was natuurlijk geen debutant, vorig seizoen speelde hij al mee.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.