Met het 4e naar Unitas…

      Geen reacties op Met het 4e naar Unitas…

Verslag: Jan K.

Voor de eerste keer in het nieuwe jaar gingen we vol goede moed op expeditie naar Unitas. Afgelopen zaterdag had het C team nog 2x met 4-0 van Unitas gewonnen en volgens de Website van unitas was het te verwachten team zeker niet sterker. De conclusie van zowel Gertjan als Jari was simpel, gewoon even met 4-0 winnen. We hadden onderling afgesproken om met verkorte tijd te gaan spelen en om 7.45 uur werden de klokken ingedrukt.

Aan bord 2 liet Gertjan er geen gras over groeien. Direct vanuit de opening pakte hij met zwart in het Frans positioneel wat voordeeltjes wat zich al snel in materiaal uitdrukte. Ruim binnen de 20 zetten stond hij al gewonnen en een zet of 6 later was het punt binnen 0-1 in ons voordeel. Zeer goed gespeeld en het leverde hem ook in de analyse vanaf diverse kanten nog heel wat lof op.

Aan bord 4 had Daniël goede voornemens en hij begon zeer voortvarend aan de partij. Hij wekte nog even de indruk dat hij nog bezig was met snelschaken maar in het vroege middenspel wist hij via een leuk trucje de dame van zijn tegenstander te winnen. Recente lessen uit het verleden hebben geleerd dat dit niet altijd tot winst hoeft te leiden en om maar geen risico’s te nemen gaf hij de dame 2 zetten later maar weer terug. Erg sportief natuurlijk maar slecht voor de stelling. Hij hervond zich echter sterk in speelde vanaf dat moment wederom een strakke partij en wist via een leuk tussenzetje zijn tegenstander mat te zetten, 0-2 voor ons.

Aan bord 1 moest Kenneth aantreden tegen een als Zorro verklede schaker. Kenneth was er allerminst van onder de indruk en speelde zoals wij hem kennen, Rustig, geconcentreerd, vol initiatief en een stelling vol boobytraps. Het duurde dan ook niet lang of de kleine voordeeltjes vielen zijn kant op en na ruim een uur spelen stond hij 3 vrijpionnen voor en was het een kwestie van rustig uitspelen. Geconcentreerd haalde hij het punt binnen en was het zowaar 0-3.

De druk lag nu vol op Jari, kon hij de whitewash compleet maken of gunde hij Unitas nog een puntje. Het bleek echter al gauw dat ook Jari snode plannen had en hij stond na een zet of 20 een pionnetje voor een had duidelijk het initiatief in de stelling. Het enige nadeel was de tijd. Zijn tegenstander had nog ruim 35 minuten en hij moest het doen met minder dan 10 minuten. Jari bleef, naast het schelden op de tijd en op het verplicht noteren, geconcentreerd spelen en wist in beschikbare tijd zijn voordeel verder uit te bouwen en toen er een eindspel op het bord kwam met daarin voor Jari een dame en een paard en voor zijn tegenstander slechts 2 torens was het zelfs in minder dan 5 minuten geen enkel probleem. Gedecideerd werd de partij uit gespeeld en was de stand de gedroomde 0-4.

Opgetogen en tevreden terug naar Assen, laat de volgende tegenstanders maar komen…

  Unitas 8(j)     - Assen 4(j)   1307 0 - 4
1. Stein Wollinga   - Kenneth Muller 1307 0 - 1
2. Joshua Latupeirissa - Gertjan Haan    0 - 1
3. Ruben Kip      - Jari Michels    0 - 1
4. Jeroen Bakker    - Daniël Kuperus   0 - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.