Asser C-team Nosbo kampioen!

      Geen reacties op Asser C-team Nosbo kampioen!

Afgelopen zaterdag was het stervenskoud buiten, dus leek het ons een leuk idee om ’s ochtends naar Haren te gaan om een potje te schaken.

Ik had namelijk de eer om ons C-team te begeleidden. In een team met Jari, Kenneth, Gertjan, Frank en Ivo gingen we 3 teams uit Groningen in een dubbele competitie het leven zuur maken.

De eerste op het menu was Unitas, eigenlijk is het niet de moeite hier diep op in te gaan. We wonnen overtuigend tweemaal met 4-0. Kenneth wist z’n tegenstander leuk weg te combineren met vorkjes en penningen.

Groningen was duidelijk wat sterker dan Unitas, de eerste keer lieten we een krappe nederlaag toe. Frank maakte een ongelukkig glippertje, zo zie je maar dat iedereen fouten kan begaan. Uiteraard was de het tweede treffen een mooie gelegenheid om orde op zaken te stellen. Ivo had mooi zijn koning in het midden staan en kon aan alle kanten mat gaan, Ivo vertrok echter geen spier en wist door veel blufwerk remise te schuiven, knap maar nonchalant. Jari verpletterde zijn tegenstander door in een toreneindspel een legioen vrijpionnen naar de overkant te helpen.

V/d Linde zou onze grootste concurrent zijn, ik moet bekennen dat ze ons wel een beetje aan het kietelen waren. De eerste ronde was geen enkel probleem, Gertjan kon bijvoorbeeld op een hele nette wijze met zijn grootste grand prix concurrent Frederieke Klopstra afrekenen. Echter tijdens de tweede match moesten we weer een nederlaag leiden. Gelukkig kon Frank de eer redden door met zeer degelijk en keurig spel een toren-dame eindspel te winnen, daardoor werden we op bordpunten kampioen en daarmee is Frank ook de topscorer van de dag!

Al met al een geslaagde dag, op naar het NK!

Jeugdcompetitie Cat. C  Mp Bp 1 1 2 2 3 3 4 4
1. SC Assen        8 16 x x 3 1 1½ 2½ 4 4
2. Van der Linde     8 14½ 1 3 x x 3 1 4 2½
3. SC Groningen      8 14 2½ 1½ 1 3 x x 3 3
4. Unitas         0 3½ 0 0 0 1½ 1 1 x x
 1. Ivo (4/6)
 2. Frank (5/6)
 3. Gertjan (3/4)
 4. Kenneth (2/4)
 5. Jari (2/4)

Elmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.