Met een D-team naar Haren

      Geen reacties op Met een D-team naar Haren

“Nog weinig deelnemers aan NOSBO-jeugdcompetitie”. Zo stond te lezen op de NOSBO-site. Op de valreep kwam er een achtste team bij, zodat teams zich niet hoefden te vervelen en vervelende dingetjes gingen doen. Het werd zaterdag 10 januari dus 7 ronden Zwitsers met een bedenktijd van 25 minuten p.p.p.p. Noteren mocht, maar hoefde met deze bperkte bedenktijd natuurlijk niet. Niemand van ons haalde het in zijn/haar hoofd. We hebben dus alleen de foto’s nog. Er valt geen partij (na) te bekijken. Ik vind dat jammer. Met twaalf teams was de centrale ruimte in de H.D. Guyot-school (VSO voor doven) trouwens vol. Haren was gastvrij; bedankt.

Ons D-team bestond uit Silvia vd Werff,Gerbert Leeftink, Martijn en Arno Schaveling. Als reserve was Lieke Voorintholt mee. De afspraak werd gemaakt dat Lieke zou invallen, als iemand twee verliespartijen achter de naam had.

We moesten achtereenvolgens aantreden tegen (met uitslag) Groningen 2 (1-3), Groningen 1 (1-3), Groningen 3 (4-0), Paardensprong (4-0), Haren 2 (3-1), Haren 1 (1½-2½) en Unitas (3-1). En daarmee waren we vierde geworden en haalden we net geen prijs. Op papier waren we sterker dan Groningen 2, maar in de eerste ronde waren we nog lang niet ingespeeld. Of misschien meer waar: als het er op aankomt, doen ze het bij S.c. Groningen wat beter.

De persoonlijke resultaten:

Silvia vd Werff: 4 uit 7
Gerbert Leeftink: 4 uit 6
Martijn Schaveling: 2 uit 5
Arno Schaveling: 3 uit 5
Lieke Voorintholt: 4½ uit 5

Enkele opmerkingen – de spelers krijgen nog wat extra en mogen zelf beslissen, wat ze daarmee doen:

  1. Alleen Martijn is 2e jaars D. De anderen zijn 1ste jaars en kunnen in één jaar hun spel nog mooi wat verbeteren om zich de volgende keer in de prijzen te spelen.
  2. Het was natuurlijk wel even wat zuur om een ronde niet te spelen. Maar Lieke gaf al in haar vrije ronden het goede voorbeeld: Kijk hoe anderen het doen en daar leer je goed spelen van. En dat zag ik ook bij Martijn en Arno.
  3. Ik moet mijn zaterdagmiddagtraining verkopen onder de naam “Partijen bekijken” i.p.v. “Partijen bespreken”. Ik heb intussen al ontdekt, dat jeugd training geven voor meer dan de helft dient te bestaan uit veel laten zien. Misschien wel voor 90%.
  4. Lieke viel dus prima in. Maar maakte het team ook tot een mooi plaatje. Aan de borden 1 en 4 meiden en daar tussenin twee ‘boys’.

Tinus Spriensma, teamleider.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.