Goede prestaties Assenaren op NOSBO-kampioenschap

Het NOSBO-kampioenschap telde dit jaar maar liefst vier deelnemers uit Assen. Naast clubkampioen Pieter Tromp deden Elmar Hommes, Ivo Maris en Sybrand Houtsma mee.

Pieter was op grond van zijn rating als dertiende ingeschaald, maar ontpopte zich als dé sensatie van het toernooi. Weliswaar verloor hij in de derde ronde van IM Hoeksema, maar daar stonden onder anderen twee overwinningen op de 2100-plussers Blom en Cako, en een plusremise tegen FM Kodentsov tegenover. Na zes ronden stond Pieter een halfje achter de koplopers Hoeksema en Clemens, die in de laatste ronde tegen elkaar speelden. Zij deden elkaar geen pijn, maar Pieter versloeg met zwart veteraan Kloppenburg en legde zo beslag op de gedeeld eerste plaats!

Elmar kende een enigszins wisselvallig toernooi, met vier overwinningen en drie nederlagen. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor de ratingprijs t/m 1900, toch nog een goed resultaat dus.

Ivo zette in de eerste ronde een prima prestatie neer door Hoeksema met zwart op remise te houden. Helaas duurde het toernooi twee ronden te lang voor hem: 0 uit 2 in de slotronden. Met 3 uit 7 en een TPR van 1914 toch een goed resultaat voor Ivo.

Sybrand lijkt niet meer in de vorm te steken die hij aan het begin van het seizoen had. Na 0 uit 2 haalde hij nog aardig op met 2,5 uit 3, maar eindigde met nog twee nullen, waarvan één reglementaire. 2,5 uit 6 voor Sybrand, hopelijk pakt hij de draad gauw weer op.

Voor Pieter is het kampioenschap natuurlijk nog niet afgelopen: begin april speelt hij de beslissingsdriekamp om de titel met Hoeksema en Clemens. Alvast succes gewenst!

Alle uitslagen en ranglijsten zijn te vinden op de NOSBO-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.