Assen redt het niet tegen Groningen 3

door Sjoerd Homminga

Assen is er niet in geslaagd aansluiting te krijgen met de subtop van de promotieklasse. Koploper Groningen 3 was net een maatje te groot en won met minimale cijfers.

Pieter Tromp lukte het niet de sterke Roel Donker eronder te krijgen. De na een afwikkeling verzwakte damevleugel deed Pieter de das om.

Aan bord twee zette Elmar Hommes Edwin Zuiderweg behoorlijk onder druk. Elmar zijn stukken beheersten de damevleugel. Hij maakte geen fouten en won fraai.

Ivo Maris bracht een mooi pionoffer, waardoor hij het initiatief naar zich toe trok. Dit alles bleek niet voldoende voor de winst en de remise is een terechte uitslag.

Maarten Dijkstra zijn stelling tegen David Slagter zag er veelbelovend uit. In een afwikkeling moest Maarten twee torens inleveren tegen een dame. De twee torens van David werkten prima samen, waarna Maarten het onderspit moest delven.

Sjoerd Homminga gaf in het middenspel een kwaliteit tegen een pion. Tegenstander Casper Rupert speelde daarna het eindspel behendig uit door potentiële remisemogelijkheden netjes te elimineren.

Een optimistische Martin van Velzen overspeelde zijn hand door in de aanval een pion er tegenaan te gooien. De aanval sloeg niet door en Kiran Soerdjan nam langzamerhand het initiatief over, waarna hij beheerst won.

Frank van der Werff piekte voor de tweede maal dit seizoen in het eerste. Hij wist een complexe stelling naar zijn hand te zetten, door middels goed stukkenspel Maurice van Mourik onder druk te zetten. Frank won en was terecht erg tevreden over zijn spel. Met een voorlopige vier uit zeven is zijn optreden in Assen 1 meer dan geslaagd.

René den Dekker haalde een vlotte overwinning op Natalia Westermann. Materieel voordeel bleek voldoende om de partij netjes naar zijn hand te zetten.

De uitslagen zijn:

  Assen        1841 - Groningen 3    1897 3½ - 4½
1. Pieter Tromp    1918 - Roel Donker    2082 0 - 1
2. Elmar Hommes    1941 - Edwin Zuiderweg  1882 1 - 0
3. Ivo Maris      1827 - Arjan Dijkstra   1807 ½ - ½
4. Maarten Dijkstra  1877 - David Slagter   1952 0 - 1
5. Sjoerd Homminga   1907 - Casper Rupert   1922 0 - 1
6. Martin van Velzen  1807 - Kiran Soerdjan   1877 0 - 1
7. Frank van der Werff 1584 - Maurice van Mourik 1769 1 - 0
8. René den Dekker   1867 - Natalia Westermann 1886 1 - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.