Assen 2 Kampioen

      Geen reacties op Assen 2 Kampioen

Verslag: Maarten H.

Groningen 6 – Assen 2 (2.5-3.5)

Beide teams zijn al gepromoveerd en beide teams willen kampioen worden. Bij verlies of gelijkspel zou Groningen kampioen worden en bij winst zouden wij (Assen 2) kampioen worden. Beide teams traden aan in de sterkste formatie:

Jasper Hupkes – Jan Posthoorn (bord 1)
Jan leek een mooie aanval te hebben vlak na de opening die in zeer korte tijd gespeeld was. Jan zag alleen een paar tactische geintjes van de nog jeugdige, goed spelende Hupkens over het hoofd en verloor snel een stuk. Jan probeerde nog wel een aanval op te zetten maar verloor meer materiaal en voor beide spelers zou het een korte avond worden. (0-1)

Wim Krijnen – Cor v/d Werff (bord 5)
Cor kwam zoals altijd redelijk tot goed uit de opening en leek een nietszeggen middenspel met een plusje in te gaan. Toen ik alleen 10 minuten later kwam kijken stond Cor een kwaliteit voor die hij knap gewonnen had. Cor speelde zijn partij vrij vlot en knap uit. Na ongeveer 2 uur spelen waren er al 2 partijen afgelopen. ( 1-1 )

Paul Zilverberg – Jan Boer (bord 6)
Jan kwam in het middenspel te staan met een pion meer en een goed paard. Ondanks dat zijn tegenstander het loperpaar had stond Jan zijn structuur beter. Door een goede aanval met een sterk paard en een knap opgezette diagonaal van Jan. Wist hij vroeg op de avond vlak na de 1-1 een nieuw punt voor Assen te scoren. Hij verzilverde zijn goede spel (1-2)

Bert ter Bogt – Jacob Dijkstra (bord 4)
Jacob kwam moeilijk uit de opening en in een vroege fase in het spel kwam zijn koning slecht te staan. Jacob hielt en lang vol maar kon moeilijk tegenspel krijgen. De ook nog jonge tegenstander van Jacob speelde sterk en Jacob kwam meer onder druk te staan. Na het verlies van een kwaliteit duurde de partij nog wel even maar Jacob kon niks aan het spelbeeld veranderen en verloor. (2-2)

Renout Swarts – Maarten Hoolsema (bord 3)
Zelf kwam ik voor mijn gevoel goed uit de opening en had ik plannen om druk te zetten op de koningsvleugel waar mijn tegenstander al geroceerd had. In het middenspel wist de ook nog jonge Renout door het ruilen van een aantal stukken en goed spel het om te draaien en kwam hij veel beter te staan met een pion die kon promoveren op de 2de rij. Met een gelukje waarbij mijn tegenstander niet de goede zetten deed kon ik het grootste deel van de stukken ruilen en de pion ophalen. Hier krijg ik een eindspel waar mijn tegenstander een rand pion meer had. Deze kon hij niet promoveren en uiteindelijk liep het spel vast. (2.5-2.5)

Oswaldo Sield – Sybrand Houtsma (bord 2)
Sybrand had een partij waarbij hij goed uit de opening kwam en er veel pionnen op het bord bleven terwijl er stukken geruild werden. Onder de grote druk waarin hij speelde moest er gewonnen worden voor het kampioenschap. Sybrand wist in een toreneindspel met een pionnetje meer zijn torens en koning goed te benutten en won nog een pion. Sybrand speelde de partij knap uit.(2.5-3.5) Assen 2 is kampioen van de 2de klasse A

  Groningen 6   1532 - Assen 2     1641 2½ - 3½
1. Jasper Hupkes  1526 - Jan Posthoorn  1823 1 - 0
2. Oswaldo Sield  1565 - Sybrand Houtsma    0 - 1
3. Renout Swarts  1463 - Maarten Hoolsema 1609 ½ - ½
4. Bert ter Bogt    - Jacob Dijkstra  1595 1 - 0
5. Wim Krijnen   1613 - Cor v/d Werff  1617 0 - 1
6. Paul Zilverberg 1495 - Jan Boer     1560 0 - 1

Nawoord:
Als captain van Assen 2 ben ik natuurlijk erg blij dat we kampioen geworden zijn en volgend jaar eerste klasse kunnen spelen. Er was veel animo om dit seizoen ervoor te zorgen dat we kampioen geworden zijn. Daarom wil ik bij deze alle spelers nog 1 keer bij langs gaan die ervoor gezorg hebben dat we kampioen geworden zijn.

Jan Posthoorn
Speelde 4 keer mee op het eerste bord en behaalde hierin 2 en een half punt. Hij scoorde hierbij een belangrijk punt in de thuiswedstrijd tegen Staunton en had dit seizoen een mooi aandeel in het kampioenschap.

Sybrand Houtsma
Sybrand speelde een goed seizoen en was belangrijk met een score van 4 uit 6. Sybrand verloor niet maar speelde wel 4 remises waarvan sommige belangrijk voor de team uitslag terwijl Sybrand nog goede kansen op het bord had. Sybrand sleepte in de finale wedstrijd tegen Groningen 6 de laatste partij en sleepte met het allerlaatste punt het kampioenschap binnen. Ook moet Sybrand bedankt worden voor het feit dat hij altijd voor vervoer kon zorgen naar uitwedstrijden.

Maarten Hoolsema
Zelf heb ik een geweldig seizoen gehad als teamleider en als enige alle wedstijden kunnen spelen. Ik heb een score van 6 uit 7 gehaald en niet verloren dit seizoen. Mijn mooiste partij was die tegen Henk Kuperus waar er veel kansen over en weer waren en natuurlijk extra leuk omdat Henk intern bij Assen speelt, als Henk remise had mogen nemen van de teamleider was het remise geweest maar des al niet te min mijn mooiste overwinning dit seizoen.

Jacob Dijkstra
Jacob had een wisselvallig seizoen en haalde een score van 2 uit 5. Hij won wel een belangrijke partij tegen Staunton en wist een grote nederlaag tegen Oostermoer te voorkomen door die partij ook te winnen. Ook Jacob moet bedankt worden voor het zorgen voor vervoer dit seizoen en had een groot aandeel in het kampioenschap.

Cor v/d Werff
Cor had een uitstekend seizoen met een score van 4.5 uit 6. Hij wist in de finale wedstrijd zijn partij goed te winnen en heeft in de andere wedstrijd tegen Staunton die we ook maar nipt wonnen een belangrijk punt binnengehaald. Cor heeft maar 1 wedstrijd gemist en was dus belangrijk voor het kampioenschap.

Jan Boer
Ook Jan haalde een positieve score van 4 uit 6. Hij won in de belangrijke laatste wedstrijd en haalde ook een belangrijke remise tegen Staunton. Jan heeft met 4 punten een goed aandeel gehad in het kampioenschap.

Jan Kuperus
Jan viel 3 maal in voor Assen 2 dit seizoen en won een zeer belangrijke partij in de uitwedstrijd tegen Unitas waar we met 4 invallers moesten aantreden. De meest besproken partij van Jan dit seizoen tegen Peter Weites wil hij het niet meer over hebben. Jan heeft ons ook een aantal keer goed geholpen door te kunnen rijden bij uitwedstrijden en is dit jaar belangrijk geweest voor Assen 2.

Rieks Taal
Rieks viel drie keer goed in en haalde een score van 100 procent door al zijn partijen te winnen. Zijn belangrijkste overwinning was de uitwedstrijd tegen Unitas waar we met 4 invallers kwamen en Rieks een knap punt binnen haalde.

Nico Ringenaldus
Nico viel in bij de uitwedstrijd tegen Unitas en won zijn partij. Zonder de winst van Nico waren we nu geen kampioen geweest.

Jari Michels
Jari viel ook in tegen Unitas. Hij verloor zijn partij maar zorgde er wel voor dat we compleet waren die avond. Bedankt Jari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.