Ronde 6 Assen 4 – Ter Apel

      Geen reacties op Ronde 6 Assen 4 – Ter Apel

Verslag: Maarten B.

Vanwege een aantal afzeggingen zou er ruimte vrij zijn gekomen voor de jeugd. Ware het niet dat het BSSK van Drenthe ons in de weg zat. Silvia was niet in staat om te spelen om deze reden en Gerbert vond het toch wel een tikkeltje laat worden anders. Voor beider situaties uiteraard alle begrip! Jacob had andere verplichtingen en Jan was geblesseerd aan zijn dierbare mond. Hierdoor kwamen er wel problemen dachten wij. Maar als de ene Kuperus afvalt dan is de andere altijd beschikbaar. Lekker makkelijk! Tot slot een nieuwe invaller bij Assen 4, George Kallidromitis. Ik heb George eigenlijk niet zo vaak zien spelen, maar daar zou vanavond verandering in komen. Laat ik alvast voorop stellen dat ik blij verrast was met de speelstijl van George. Het plezier zie je gewoon van het bord af komen en dat is op zichzelf al een mooi ding! Alleen al om deze reden ben ik voorstander om George vaker mee te nemen! De opstelling van beide teams was eigenlijk zoals het de laatste twee keer ook al was. Kenneth en Gertjan op de bovenste borden en daarna de relatief oudere garde op 3 en 4 waarna er weer twee jeugdspelers aanschoven. Jari zat deze keer op bord 6 omdat hij dit seizoen alleen nog maar met zwart had gespeeld. Misschien ook wel eens leuk om dat met wit te spelen!

Bord 5 Daniël Kuperus – Henk Prins (dit moet zijn Koos Draijer, MvV)

Daniël had een aantal goede plannen bedacht tijdens de partij. Hij was als eerste klaar en bij de analyse ben ik even bij hem neergestreken. Het was een goede partij alleen ontbrak het een beetje aan vasthouden aan het bedachte plan. Het waren stuk voor stuk, tijdens de analyse kwam ik tot 3, goede plannen, alleen niet allemaal in één partij uit te voeren. Door deze ontwikkeling werd Daniël ver terug gedrongen door zijn tegenstander en kon hij het niet meer voorkomen dat de druk te groot werd op de stelling. Jammer genoeg verloor Daniël hierdoor, maar het vertoonde spel was zeker niet verkeerd. Daarnaast moeten we niet vergeten dat de speler er ook eentje van formaat was! 0-1 voor onze gasten.

Bord 4 Maarten Bosma – Karel Lorteije

Ik mocht aantreden op bord 4. Het plan was om een mooie Siciliaan op het bord te krijgen. Dit werd teniet gedaan door een stukwinst op de negende zet. Het enthousiaste spel van mijn tegenstander leverde mij een stuk op. Daarna was het nog wel even uitkijken voor de eventuele vervelende wendingen die er zouden kunnen optreden, maar kon het punt bij worden geschreven. 1-1 gelijke stand.

Bord 3 George Kallidromitis – Luit Huls

Voor George was het de eerste partij van het seizoen volgens mij extern en dat ging hem goed af. In een gelijk opgaande strijd bood de tegenstander remise, maar George wees het resoluut af zonder overleg. Geen schande volgens mij, want het was nog zo een open stelling en we stonden met 0-1 achter dat ik het ook niet zou hebben aangenomen. Na het verstrijken van de 1.45 uur was er even rumoer omdat George dacht dat hij had gewonnen, echter waren er al 40 zetten gespeeld en mocht de tegenstander die op dat moment 2 pionnen voor stond het rustig uitschuiven. Dit wist George jammer genoeg niet meer te keepen, toch was het een goede avond en ben ik blij om te zien dat we een waardige speler erbij hebben gevonden voor het team. 1-2 voor onze gasten

Bord 2 Kenneth Muller – Aike Jan Veninga

Kenneth kreeg de meest zware tegenstander op papier. Een speler met een rating van 1670. Dit bleek ook wel gedurende de partij want het ging ongeveer gelijk op. Dit zegt ook weer wat over het hoge niveau wat Kenneth bijna elke wedstrijd weer haalt. In een ogenschijnlijk gelijk eindspel wist Kenneth een pion mee te pakken doordat de koning beter geposteerd was dan die van zijn tegenstander. Dit voordeel bleek beslissend en er kon een tweede punt bij worden geschreven. 2-2 gelijke stand.

Bord 6 Jari Michels – Henk Prins

Jari had een mooi gelijk opgaande strijd met wit. Jari had nog niet eerder met wit gespeeld dit seizoen dus was het hoog nodig om te zien of deze stukken hem beter bevielen dan de zwarte. Zo op het eerste gezicht was er vrij weinig aan de hand in de stelling. Een gedegen spel van beide kanten zorgde ervoor dat de tijd ook een belangrijke rol zou gaan spelen. Jari had al meerdere malen gezegd dat hij zich een beetje verveelde omdat de zetten van zijn tegenstander hem niet snel genoeg gingen. Deze informatie, samen met het feit dat er nog maar weinig zetten gespeeld waren, zorgde ervoor dat het vertrouwen in een winnende afloop steeds meer zou stijgen. Toen eenmaal de tijdsdruk ook teveel werd voor de tegenstander kreeg Jari pardoes een toren en een loper cadeau. Na deze voorsprong hield zijn tegenstander het voor gezien en gaf op. Het gelijke spel was in ieder geval veilig gesteld door Jari. 3-2 voor ons.

Bord 1 Gertjan Haan – John van der Meijden

Gertjan is bezig aan een goed seizoen, en zo bleek ook maar weer deze avond. Weliswaar was hij als laatste klaar, maar dat mocht niet deren. Het punt kon worden bijgeschreven voor Assen en dat was een prestatie op zich. In een mooie partij waarbij Gertjan erg actief spel met zwart verkreeg werd zeer soepel een gelijke stelling bereikt. Dit werd zeer goed uitgebouwd naar een solide plusje voor zwart en toen Gertjan richting het eindspel ook nog eens een pion mee mocht snoepen en een mooie koning in het centrum kreeg was het klaar en mocht het punt worden bijgeschreven. 4-2 einduitslag en de matchpunten bleven weer in Assen.

De slot ronde zal geen gezamenlijke zijn omdat er geen geschikte locatie was gevonden. Voor ons geen probleem, want naar Dwingeloo is voor ons een klein stukje. Zo dichtbij hebben de uitwedstrijd nog niet gehad dit jaar. Hopelijk kunnen we daar nog meer glans geven aan het seizoen en de tweede plaats veilig stellen. Toevallig zie ik nu net op het NOSBO-forum dat Hoogeveen 2 kampioen is geworden door van Van der Linde 2 te winnen. Vanaf deze plek alvast van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Hoogeveen 2 is nog ongeslagen en niet meer door ons of een ander team bij te halen. Een terechte kampioen kun je dus wel stellen. Dit betekend wel dat we een mooie tweede plaats in beslag nemen! Met twee matchpunten voor op de nummer 3. Doelstelling laatste wedstrijd lijkt me duidelijk, minimaal 1 matchpunt halen om tweede te blijven!

  Assen 4       1486 - Ter Apel       1532 4 - 2
1. Gertjan Haan     1517 - John van der Meijden 1346 1 - 0
2. Kenneth Muller    1454 - Aike Jan Veninga   1612 1 - 0
3. George Kallidromitis   - Luit Huls      1633 0 - 1
4. Maarten Bosma    1699 - Karel Lorteije    1506 1 - 0
5. Daniël Kuperus      - Koos Draijer     1565 0 - 1
6. Jari Michels     1275 - Henk Prins        1 - 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.