Assen 5 verovert het Kasteel3

      Geen reacties op Assen 5 verovert het Kasteel3

Verslag: Luuk

  Het Kasteel 3  1280 - Assen 5     1471 0 - 4
1. Jan Gerritsen  1499 - Luuk Sterken  1475 0 - 1
2. Chiel Buitelaar 1061 - Jannes Jansema 1498 0 - 1
3. Robin Kuipers     - Tinus Spriensma 1448 0 - 1
4. Vincent Akkerman   - Johan van Dijk 1463 0 - 1

De heenreis naar Coevorden in de snelle en comfortabel zittende Toyota van Jannes verliep voorspoedig, evenals de terugreis. Tussendoor speelden we in het Bastion van het Kasteel een viertal fraaie partijen, die uiteindelijk resulteerden in een eclatante 4-0 overwinning. Eclatant mag je gebruiken als iets verbluffend, in het oog vallend, luisterrijk, opvallend, opzienbarend of schitterend is. Zoals het een teamleider betaamt had ik de boys op de heenreis op het hart gedrukt om vooral voor de winst te gaan, en niet na te piekeren over andere opties zoals verlies of remise-aanbiedingen (en dat pleegt een teamlid nog wel es te doen). Johan begreep het als eerste en met krachtdadige zetten legde hij zijn opponent op de slachtbank. In m’n ooghoeken zag ik aan de lichte grimas op z’n gezicht dat ie tevreden was. Tinus overwoog uitvoerig b4, zoals ie van te voren zei, en warempel, dat stond na 1 zet ook op het bord. Na e5? van Kuipers bleken de rapen al snel gaar, want Tinus won vlot een pion en in z’n notatieboekje (uit het jaar nul) en op het bord verschenen daarna de mooiste zetten. We zullen zijn verslag nog wel ergens lezen verwacht ik. Jannes is ook uit het goede hout gesneden, alhoewel we met plastic stukken speelden. Duidelijk in vorm overklaste hij z’n tegenstander met soldide spel. Prima. Ja, en toen was het wachten op Luuk die ook echt voor de winst ging en tegen elfen een remise-aanbod kreeg. Even overleggen met Tinus, die dermate uit z’n slof schoot, dat ik maar ijlings m’n bord weer opzocht en de partij kundig uitspeelde, nou ja, de tegenstander ging door de vlag. Wat een feest al met al. Als Hennie had meegespeeld, was het wel 5-0 geworden denk ik.

Haren6 is kampioen, wij tweede, dus een promotiewedstrijd zit er nog in. Eerst maar es naar de Chinees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.